autor:

autor

» » Salate

Salata cu oua, sunca si legume

    Reteta postata pe: 18 martie 2005

Alte retete din aceeasi categorie
Reteta postata pe: 18 martie 2005

Ingrediente
200 gr. sunca sau parizer, 4 buc. cartofi mari, 200 gr. mazare, 1 buc. morcov, 1 buc. radacina patrunjel, 2 buc. castraveti murati, 2 oua, 6 linguri ulei, 2 linguri zeama de lamiie, mustar, patrunjel verde, piper si sare dupa gust

Dificultate: Medie Timp: 1h 15 min

17 voturi

Mod de preparare

Cartofii se spala bine si se pun la fiert cu coaja cu tot, in apa sarata care a dat in clocot. Cind sint gata, se curata fierbinti de coaja, se taie sub forma de cubulete si se stropesc cu ulei. Mazarea se curata, se spala si se pune la fiert in apa sarata care a dat in clocot. Vasul in care fierbe mazarea se lasa descoperit pentru a se pastra culoarea verde, frumoasa. Cind este gata, se rastoarna intr-o strecuratoare si se lasa sa se raceasca si sa se scurga. Morcovul si patrunjelul se spala bine, se curata usor si se pun la fiert in apa sarata clocotita. Cind sint gata, se scot, se lasa sa se raceasca si se taie marunt in forma de cubulete. Castravetii murati se taie bucatele mici. Dintr-un galbenus crud, sarat dinainte, si un galbenus fiert tare care se freaca bine, mereu in acelasi sens, se prepara o maioneza. Dupa ce galbenusurile frecate au devenit ca o pasta, se picura uleiul continuind frecarea in acelasi sens pina se sfirseste uleiul. Se amesteca cu mustarul si apoi cu zeama de lamiie, puse tot cite putin. Separat, intr-un castron, se amesteca morcovul, patrunjelul, cartofii, castravetii murati, mazarea si albusurile ramase de la maioneza, care au fost fierte tare si apoi tocate. Compozitia se sareaza si se pipereaza dupa gust, apoi se amesteca bine cu maioneza. Un sfert din cantitatea de maioneza se pastreaza pentru garnitura. Se aranjeaza pe un platou sau pe o farfurie plata un strat de salata, se netezeste, se unge cu maioneza si se da deoparte. Citeva linguri din compozitie se pastreaza pentru a se umple rulourile de sunca sau de parizer. Se iau feliile de sunca sau de parizer taiate subtiri, se pune deasupra putina salata de legume, se ruleaza, se lipeste marginea cu putina maioneza si se pune ruloul usor, cu partea lipita in jos ca sa nu se vada, peste stratul de salata de pe platou. Se procedeaza astfel pina ce intreaga suprafata a salatei a fost acoperita si, bineinteles, pina la epuizarea intregii cantitati de sunca sau parizer. Dupa ce totul este gata, se umplu capetele rulourilor cu maioneza, se garnisesc cu maioneza pe deasupra, de preferinta cu un cornet sau cu spritul. Se completeaza garnitura cu frunzulite de patrunjel verde si totul se pune la rece.
Se serveste imediat sau cel tirziu a doua zi, deoarece maioneza, sunca si parizerul se altereaza foarte repede
Daca ti-a placut reteta noastra "Salata cu oua, sunca si legume" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Salate din oua
Salata de cartofi noi si fasole verde cu sos de maioneza

Salata de cartofi noi si fasole verde cu sos de maioneza

- Se curăţă şi se spală bine cartofii, apoi se pun la fiert în apă cu sare sau la fiert

2 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Salate din oua
Salata tip

Salata tip "boeuf" cu curcan

Spalati cartofii si puneti-i la fiert in coaja in 1,5 l apa rece, 20-25 minute la foc mic. Intre

48 voturi    21 comentarii
1h
Salate din oua

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h 15 min

17 voturi

Ingrediente

  • 200 gr. sunca sau parizer
  • 4 buc. cartofi mari
  • 200 gr. mazare
  • 1 buc. morcov
  • 1 buc. radacina patrunjel
  • 2 buc. castraveti murati
  • 2 oua
  • 6 linguri ulei
  • 2 linguri zeama de lamiie
  • mustar
  • patrunjel verde
  • piper si sare dupa gust

Raporteaza reteta

Retete
de Madgirl Madgirl
Ciorba de cartofi cu carnati afumati

Ciorba de cartofi cu carnati afumati

Intr-o oala de 3l (de preferat teflonata) se pun carnatii taiati felii cat de subtiri posibil. Se

100 voturi    17 comentarii
40 min
Borsuri si Ciorbe
Cotlete St. Prex (vitel)

Cotlete St. Prex (vitel)

Cotletele se bat usor, se pipereaza si se stropesc cu zeama de lamaie dupa care se dau prin faina,

4 voturi    3 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne
Rulada Simona

Rulada Simona

Se pune pe foc mic , margarina la topit, se adauga faina ,laptele si condimentele si se amesteca

60 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Aperitive
Adauga reteta
Retete

din Salate din oua

Oua umplute - colorate in turmenic Oua umplute - colorate in turmenic

In apa fiarta, adaugam turmenicul. In apa, adaugam ouale si le lasam aproximativ 30 minute, pana cand capata o culoare galbuie. Scoatem

1 vot    0 comentarii
2h
Retete de Pasti
Ton cu roşii marinate şi ouă fierte Ton cu roşii marinate şi ouă fierte

1. Fierbeţi ouăle 9 minute. Tăiaţi în cubuleţe roşiile, feliaţi mărunt ceapa şi tija de ţelină, tocaţi pătrunjelul

0 voturi    0 comentarii
20 min
Aperitive
Sparanghel Mimoza