Salata cu praz si cimbru

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 6 portii
  • 7 bucati mari de praz fraged
  • 2 catei de usturoi
  • 4 rosii taiate felii subtiri (necojite)
  • 3 linguri ulei de masline
  • 1 lingura de cimbru
  • 4 linguri vin alb sec
  • sare
  • piper

Mod de preparare

1. Prazul se curata, se spala si se taie in bucati de 5 cm. Bucatiele de praz se fierb intr-o oala cu apa sarata timp de 15 minute pana se inmoaie.

2. Uleiul de masline se icalzeste intr-o tigaie cu fundul gros si in el se incalzeste la foc micusturoiul pana se inmoaie, fara sa se faca maro.

3. Se scoate usturoiul si se arunca, se adauga rosiile, cimbrul si vinul. Se amesteca usor si se firbe la foc mic aproximativ 10 minute. Apoi se adauga sarea si piperul, se amesteca usor si se gusta sosul. Acesta trebuie sa fie putin gros. Se scoate prazul din oala cu spumiera si se lasa sa se scurga in stercuratoare, apoi se pune pe un platou mare si se toarna deasupra sosul firbinte.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise