autor:

Fara foto

» » , Salate, Salate

Salata cu rozmarin

Autor: nedelcu cristina (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 01 iunie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: nedelcu cristina (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 01 iunie 2009

Ingrediente
30 g drojdie proaspata, 1/2 lingurita zahar, 600 ml apa calduta, 4 linguri ulei de masline, ulei de masline pentru uns, 680 g faina alba, faina pentru presarat, 2 lingurite sare, 1 1/2 lingurite sare grunjoasa, frunzele de la 3-4 fire de rozmar

Dificultate: Redusa Timp: 1h

0 voturi

Mod de preparare

1. Intr-un vas mic, in care ai pus doua treimi din apa, amesteca drojdia cu zaharul si uleiul de masline. Amesteca timp de 30 de secunde, pana cand drojdia devine lichida.2. Intr-un vas de dimensiuni mai mari, amesteca la un loc faina si sarea. Toarna amestecul de drojdie peste faina si sare, impreuna cu o parte din apa ramasa, daca este nevoie. Amesteca aceasta compozitie cu o lingura din lemn, pana cand se formeaza o coca moale. Daca aluatul este putin cam uscat, mai adauga apa.3. Asaza coca pe o suprafata plana presarata cu faina si framanta aluatul timp de zece minute, pana cand devine moale si elastic.4. Coca trebuie asezata intr-un vas mare, usor uns cu ulei de masline. Acopera vasul cu o panza umeda si lasa-l intr-un loc caldut pana cand aluatul isi dubleaza volumul - aceasta procedura va dura aproximativ 1 1/2 ore.5. Preincalzeste cuptorul la 220 de grade Celsius.

6. Dupa ce aluatul a crescut, framanta-l din nou timp de cinci minute pe o suprafata de lucru curata si presarata cu faina, pentru mai multa fermitate.

7. Modeleaza din compozitia respectiva doua bucati de aluat, de forma rotunda. Asaza-le pe doua foi de copt, acoperindu-le cu o panza curata si umeda. Lasa coca la crescut pana cand isi dubleaza volumul initial - timp de aproximativ 10-15 minute.8. Dupa ce coca a crescut suficient, foloseste-te de varfurile degetelor pentru a lasa mici
Daca ti-a placut reteta noastra "Salata cu rozmarin" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Salate diverse
Salata andive cu branza si prosciutto

Salata andive cu branza si prosciutto

Se taie andivele bucati de aproximativ 2 cm. Se taie sunca fasii subtiri si braza cubulete. Se face

0 voturi    0 comentarii
20 min
Salate diverse
Salata Low Carb

Salata Low Carb

Se spala legumele bine, se taie cubulete intr-un castron, branzica si muschiul se taie si ele cubulete

1 vot    0 comentarii
15 min
Salate diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

Trimmer T810E

- 20 %
229.99 lei
183.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h

0 voturi

Ingrediente

  • 30 g drojdie proaspata
  • 1/2 lingurita zahar
  • 600 ml apa calduta
  • 4 linguri ulei de masline
  • ulei de masline pentru uns
  • 680 g faina alba
  • faina pentru presarat
  • 2 lingurite sare
  • 1 1/2 lingurite sare grunjoasa
  • frunzele de la 3-4 fire de rozmar

Raporteaza reteta

Retete
de nedelcu cristina
Creveti cu orez

Creveti cu orez

Se lasa crevetii sa se decongeleze. Se incinge uleiul intr-un wok. Se adauga ceapa rosie, legumele

9 voturi    6 comentarii
15 min
Retete vegetariene
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Salate diverse

Timbale de fasole si spuma de sunca Timbale de fasole si spuma de sunca

Cartofii curatati si spalati se pun la fiert in apa cu sare. Sunca se taie cubulete mici, apoi se freaca bine cu smantana si daca este

0 voturi    2 comentarii
50 min
Aperitive
Salata de pui cu maioneza Salata de pui cu maioneza

Se spala cartofii bine cu apa rece, apoi se fierb cu tot cu coaja, acoperiti cu apa si o lingura de sare. Cand se lasa intepati cu furculita

1 vot    1 comentariu
50 min
Aperitive
Salata de cartofi