1. Intr-un vas mic, in care ai pus doua treimi din apa, amesteca drojdia cu zaharul si uleiul de masline. Amesteca timp de 30 de secunde, pana cand drojdia devine lichida.2. Intr-un vas de dimensiuni mai mari, amesteca la un loc faina si sarea. Toarna amestecul de drojdie peste faina si sare, impreuna cu o parte din apa ramasa, daca este nevoie. Amesteca aceasta compozitie cu o lingura din lemn, pana cand se formeaza o coca moale. Daca aluatul este putin cam uscat, mai adauga apa.3. Asaza coca pe o suprafata plana presarata cu faina si framanta aluatul timp de zece minute, pana cand devine moale si elastic.4. Coca trebuie asezata intr-un vas mare, usor uns cu ulei de masline. Acopera vasul cu o panza umeda si lasa-l intr-un loc caldut pana cand aluatul isi dubleaza volumul - aceasta procedura va dura aproximativ 1 1/2 ore.5. Preincalzeste cuptorul la 220 de grade Celsius.
6. Dupa ce aluatul a crescut, framanta-l din nou timp de cinci minute pe o suprafata de lucru curata si presarata cu faina, pentru mai multa fermitate.
7. Modeleaza din compozitia respectiva doua bucati de aluat, de forma rotunda. Asaza-le pe doua foi de copt, acoperindu-le cu o panza curata si umeda. Lasa coca la crescut pana cand isi dubleaza volumul initial - timp de aproximativ 10-15 minute.8. Dupa ce coca a crescut suficient, foloseste-te de varfurile degetelor pentru a lasa mici
Incearca reteta noastra delicioasa de prajitura cu foi de cacao, crema fina de zmeura si glazura de ciocolata. Un desert...
Prajitura cu foi de cacao, crema de zmeura si glazura de ciocolata. Reteta delicioasa si aromataReteta de ciorba de gaina cu taitei de casa. Ciorba de gaina cu taitei de casa reteta simpla si gustoasa. Reteta de zama de...
Ciorba de gaina cu taitei de casaPapricas de pui cu galuste de faina. Se curata, se spala bine carnea (eu am dezosat pieptul si i-am înlăturat pielea), se...
Papricas de pui cu galuste de fainaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii