Ingrediente
Ingrediente:, , 150 g somon afumat (4-5 felii), 2 avocado, 1 pumn de mieji de nuca, 3-4 pumni de buruieni amestecate (salata verde, cicoare, spanac etc), 1 lamaie, 1 pumn de parmezan sau cascaval ras, piper
Dificultate: Redusa | Timp: 15 min
6 voturi
Mod de preparare
Se spala bine buruienile, se scurg si se pun intr-un vas pentru salata. Somonul se taie fasii, peste care se stoarce zeama de la o jumatate de lamaie. Se opresc cateva fasii pentru decor, restul de pun intr-o salatiera. Cei doi avocado se taie in jumatati, se scot samburii, cu ajutorul unei linguri se scot pulpele intregi. Un avocado se taie cubulete, celalalt felii. Peste amandoi se stoarce imediat zeama de la cea de-a doua jumatate de lamaie, sa nu se innegreasca. Cubuletele se amesteca in vas cu restul salatei, feliile se retin pentru final. Miejii de nuca se zdrobesc (cu o sticla sau cu fundul unei cesti) si se pun in vas. Se adauga un varf de piper si jumatate din cantitatea de parmezan si se amesteca bine. Nu e nevoie nici de sare, nici de ulei, pestele le are pe amandoua. Deasupra se asaza ca in imagine feliile de avocado si din fasiile de somon ramase se formeaza o floare in mijloc. La sfarsit se presara restul de parmezan peste avocado.
Cely Snijec (Chef de cuisine) , 14 ianuarie 2010
Arata minunat.Cred ca si gustul e pe masura. Am salvat. Merita
Alexandrina (Chef de cuisine) , 29 decembrie 2009
Arata foarte bine!
dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 29 decembrie 2009
Foarte frumoasa poza finala.
burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 28 decembrie 2009
Arata f. bine!
valentina ionita (Chef de cuisine) , 24 septembrie 2009
Apetisant!!!