Salata cu vin sec

Timp pregatire
15 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 300 g fasole verde fiarta
  • 3 cartofi de marime medie
  • 4-5 linguri vin alb sec
  • 2 rosii
  • 2 oua fierte tari
  • 1 conserva ton
  • 4-5 fileuri ansoa
  • 1 lingura capere
  • 8-10 masline
  • patrunjel verde tocat
  • ceapa verde tocata
  • salata verde
  • Pentru sosul vinegreta
  • 1-2 linguri otet de vin rosu sau
  • suc de lamaie
  • praf de usturoi
  • mustar
  • condimente (tarhon, azmatuchi, busuioc, sovarv)

Mod de preparare

Se prepara sosul vine-greta amestecand ingredientele mentionate. Separat, se fierb cartofii in coaja, se curata de coaja, se taie felii si se amesteca cu vinul, intr-un castron.

Cand vinul este absorbit in intregime, se adauga jumatate din sosul vinegreta, se acopera si se lasa in frigider.

Cu restul de sos vinegreta se acopera fasolea verde si se pune la frigider. Pe un platou, se asaza frunze de salata verde, se pun felii de cartofi marinati, iar fasolea se pune in centru.

Se adauga rosiile taiate felii, bucatile de ton, ouale taiate felii, masline (cu sau fara coaja).

Se presara cu capere, patrunjel si ceapa verde tocata. Deasupra se pun fileurile de ansoa

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise