Salata de andive cu mere

Timp pregatire
15 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 4 persoane): 500 g cartofi fierti,
  • 3 linguri otet alb,
  • 100 ml concentrat de legume (Vegeta + apa),
  • 1 lingurita mustar,
  • sare,
  • piper,
  • 2 linguri ulei,
  • 1/2 legatura patrunjel verde,
  • 2 cepe (100 g),
  • 3 mere (a 150 g),
  • 1 lingura zeama de lamaie,
  • 150 g bacon taiat cubulete,
  • 1 andiva mare.

Mod de preparare

Se curata cartofii fierti si se taie felii. Se amesteca otetul, zeama de zarzavat, mustarul si uleiul, se sareaza, se pipereaza, se incorporeaza si patrunjelul taiat mai mare si se toarna marinata astfel preparata peste cartofi. Ceapa curatata se toaca marunt, iar merele - cu sau fara coaja - se taie mai intai in patru, se indeparteaza partea lemnoasa si apoi se taie felii si se stropesc cu zeama de lamaie. - Intr-o tigaie se prajesc cubuletele de bacon, pana ce devin crocante. Se adauga ceapa, se dunstuieste circa 3 minute, dupa care se scot din tigaie si se introduc feliile de mar. Se prajesc si ele 3 minute si se amesteca cu baconul si ceapa. - Se curata andiva, se spala bine si se lasa sa se scurga. Se rup frunzele in bucati mai mari (sau se taie) si se amesteca cu cartofii fierti. Se incorporeaza amestecul de bacon, ceapa si mere, se gusta salata de sare si piper si se serveste cu paine de casa.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pudra de rosii

Pudra de rosii

Reteta de pudra de rosii. Cum se face pudra de rosii, reteta simpla si usor de praparat.

Pudra de rosii
Placinta frageda cu dovleac si nuca

Placinta frageda cu dovleac si nuca

Placinta frageda cu dovleac si nuca. Mai intai se pun la copt miezurile de nuca intr-o tava in cuptorul incins la 180 grade C...

Placinta frageda cu dovleac si nuca
Orez cu ciuperci de padure si pui in crusta

Orez cu ciuperci de padure si pui in crusta

Pentru orez: taiem ceapa marunt si o calim in cateva linguri de ulei pana devina sticloasa.

Orez cu ciuperci de padure si pui in crusta