Se aleg ardei cat mai grasi si drepti fara indoituri, ca sa se poata coace uniform, se spala si se usuca de apa;
Se pun la copt pe o tabla incinsa, pusa pe aragaz la foc mediu, fara ca ardeii sa se moaie prea mult, intorcandu-se pe toate partile pentru a se coace uniform;
Pe masura ce se coc, se scot si se asaza intr-o oala acoperiti si presarati cu sare, unde se lasa 15 minute;
Dupa aceasta se curata ardeii de coaja, aceasta desprinzandu-se cu usurinta cu un cutit inoxidabil, sau cu mana. Nu este indicat sa se spele, deoarece isi vor pierde gustul de copt;
Separat se prepara un sos din otet sau lamaie cu ulei si cu zeama lasata de ardei si 3-4 linguri de apa;
Se asaza ardeii in salatiera si se asezoneaza cu sosul facut, se intorc prin sos in sos, ca sa prinda gust mai bine. La sfarsit se presara patrunjel tocat fin pentru aroma si aspect.
Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparatCarnea se curata de pielite si se toaca la robotul de bucatarie.
Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu mentaReteta de salata de primavara cu oua. Salata de primavara cu oua, spanac tanar, salata creata si loboda. Retete de salate....
Salata de primavara cu ouaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii