Se aleg ardei cat mai grasi si drepti fara indoituri ,ca sa se poata coace uniform. Se spala si se sterg de apa ,apoi se coc pe plita (la soba de gatit), la foc mai iute, sau la aragaz, pe un gratar asezat direct deasupra flacarii, ca sa se pirleasca repede coaja, fara ca ei sa se moaie prea mult. Se presara pe fiecare ardei copt numai un virf de cutit cu sare fina, pe toate partile. Pe masura ce se coc, se asaza intr-o oala acoperiti, unde se lasa 30 minute. Astfel, coaja se va desprinde cu usurinta cu un cutit inoxidabil. Nu este indicat sa se spele, deoarece isi vor pierde gustul de copt. Se asaza in salatiera si se asezoneaza cu zeama de lamiie sau cu otet si cu untdelemn care se adauga numai in sucul lasat de ardei (fara apa ); se intorc, apoi, in sos, ca sa se moaie bine.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii