autor:

Vekas

» » Salate

SALATA DE BAME

Autor: Vekas (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Mexic


    Reteta postata pe: 07 iulie 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Vekas (Chef de cuisine)   
Specific:  

Mexic


Reteta postata pe: 07 iulie 2008

Ingrediente
4 bame, 2 foi de dafin, , 4 catei de usturoi, , 2 linguri muguri de capere, , 2 linguri miere de albine, , 2-3 linguri ulei de masline, , sare de mare,(dupa gust), 2 linguri otet de vin din orez, , 1 borcan alge marine, 1 ceapa

Dificultate: Redusa Timp: 15 min

1 vot

Mod de preparare

1. Se spala bamele intregi si se scurg.
2. Ceapa se taie julien.
3. Se pune la fiert otetul (o parte la 2-3 de apa) cu condimentele, mierea si celelalte ingrediente. Cand aceasta compozitie clocoteste, se pun bamele si se oparesc 2-3 minute, apoi se scot afara si se pun in borcane, peste care cu grija se toarna otetul fierbinte, pana se umple borcanul. Se pune capacul si borcanul se rastoarna cu fundul in sus, apoi se aseaza in camara.
4. Bamele astfel pregatite se tin la murat cca. 10 zile, dupa care pot fi folosite ca adaos la salate sau diferite preparate cu carne.
Daca ti-a placut reteta noastra "SALATA DE BAME" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Salate de legume
Salata de bame-reteta araba

Salata de bame-reteta araba

Se taie marunt ceapa si usturoiul si se calesc in uleiul de masline 4-5 minute. Rosiile se oparesc,

3 voturi    3 comentarii
40 min
Salate de legume
cartofi la cuptor cu salata

cartofi la cuptor cu salata

Cartofii se curata, se spala, se taie in sferturi si se introduc la cuptorul incins. Cand sunt aproape

7 voturi    7 comentarii
20 min
Salate de legume

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Easy Curl

- 20 %
179.99 lei
143.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

15 min

1 vot

Ingrediente

  • 4 bame
  • 2 foi de dafin
  • 4 catei de usturoi
  • 2 linguri muguri de capere
  • 2 linguri miere de albine
  • 2-3 linguri ulei de masline
  • sare de mare,(dupa gust)
  • 2 linguri otet de vin din orez
  • 1 borcan alge marine
  • 1 ceapa

Raporteaza reteta

Retete
de Vekas
TORT LINZER CU CIRESE

TORT LINZER CU CIRESE

1.Se amesteca faina cu zaharul praf,untul, putina sare si galbenusul de ou.Aluatul obtinut se pune

3 voturi    4 comentarii
1h
Dulciuri diverse
BILUTE DE COCOS

BILUTE DE COCOS

1.Se pune laptele la fiert si se adauga 150g.nuca de cocos.Se ia de pe foc si se lasa la racit. 2.Se

3 voturi    5 comentarii
1h
Dulciuri diverse
STRUDEL CU VISINE

STRUDEL CU VISINE

1. Se amesteca untul cu zaharul vanilat, coaja de lamaie si putina scortisoara, pina cind amestecul

11 voturi    1 comentariu
1h
Dulciuri diverse
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Salate de legume

Zacusca cu ciuperci Zacusca cu ciuperci

Se spala gogosarii, se curata de cotoare si seminte, apoi se dau prin masina de tocat. Se pun intr-o oala de inox la foc mic si se

0 voturi    0 comentarii
2h 50 min
Bucate la borcan
Usturoi marinat Usturoi marinat

Apa, sarea si otetul sa pun sa fiarba; de la primul clocot sa lasa sa fiarba 10 minute la foc mic, apoi se da de pe foc si e lasa sa

0 voturi    0 comentarii
30 min
Conserve si muraturi
Salata dietetica