autor:

Vekas

» » Salate

SALATA DE BAME

Autor: Vekas (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Mexic


    Reteta postata pe: 07 iulie 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Vekas (Chef de cuisine)   
Specific:  

Mexic


Reteta postata pe: 07 iulie 2008

Ingrediente
4 bame, 2 foi de dafin, , 4 catei de usturoi, , 2 linguri muguri de capere, , 2 linguri miere de albine, , 2-3 linguri ulei de masline, , sare de mare,(dupa gust), 2 linguri otet de vin din orez, , 1 borcan alge marine, 1 ceapa

Dificultate: Redusa Timp: 15 min

1 vot

Mod de preparare

1. Se spala bamele intregi si se scurg.
2. Ceapa se taie julien.
3. Se pune la fiert otetul (o parte la 2-3 de apa) cu condimentele, mierea si celelalte ingrediente. Cand aceasta compozitie clocoteste, se pun bamele si se oparesc 2-3 minute, apoi se scot afara si se pun in borcane, peste care cu grija se toarna otetul fierbinte, pana se umple borcanul. Se pune capacul si borcanul se rastoarna cu fundul in sus, apoi se aseaza in camara.
4. Bamele astfel pregatite se tin la murat cca. 10 zile, dupa care pot fi folosite ca adaos la salate sau diferite preparate cu carne.
Daca ti-a placut reteta noastra "SALATA DE BAME" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Salate de legume
Salata de bame-reteta araba

Salata de bame-reteta araba

Se taie marunt ceapa si usturoiul si se calesc in uleiul de masline 4-5 minute. Rosiile se oparesc,

3 voturi    3 comentarii
40 min
Salate de legume
SALATA ORIENTALA

SALATA ORIENTALA

Se spala cartofii si se se fierb. Se curata, se taie cubulete. Ceapa se toaca feliute. Ardeiul

23 voturi    4 comentarii
15 min
Salate de legume

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

15 min

1 vot

Ingrediente

  • 4 bame
  • 2 foi de dafin
  • 4 catei de usturoi
  • 2 linguri muguri de capere
  • 2 linguri miere de albine
  • 2-3 linguri ulei de masline
  • sare de mare,(dupa gust)
  • 2 linguri otet de vin din orez
  • 1 borcan alge marine
  • 1 ceapa

Raporteaza reteta

Retete
de Vekas
TORT LINZER CU CIRESE

TORT LINZER CU CIRESE

1.Se amesteca faina cu zaharul praf,untul, putina sare si galbenusul de ou.Aluatul obtinut se pune

3 voturi    4 comentarii
1h
Dulciuri diverse
BILUTE DE COCOS

BILUTE DE COCOS

1.Se pune laptele la fiert si se adauga 150g.nuca de cocos.Se ia de pe foc si se lasa la racit. 2.Se

3 voturi    5 comentarii
1h
Dulciuri diverse
STRUDEL CU VISINE

STRUDEL CU VISINE

1. Se amesteca untul cu zaharul vanilat, coaja de lamaie si putina scortisoara, pina cind amestecul

11 voturi    1 comentariu
1h
Dulciuri diverse
Adauga reteta
Retete

din Salate de legume

Dovlecei cu parmezan Dovlecei cu parmezan

Se taie rondele dovlecelul, se sareaza si se lasa la scurs 15 minute, apoi se scot rondelele pe un servetel absorbant. Se asaza rondelele

0 voturi    0 comentarii
1h
Aperitive
Ratatouille la cuptor Ratatouille la cuptor

Legumele le spalam, le stergem si le taiem rondele, doar ceapa o curatam, o spalam si o taiem rondele, la fel ca celelalte legume. Intr-o

0 voturi    0 comentarii
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Pasta de conopida