autor:

Fara foto

» » , , Salate, Salate, Salate

Salata de boeuf

Autor: Dana Cernat (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 26 mai 2005

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Dana Cernat (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 26 mai 2005

Ingrediente
Pentru 10 portii: 250 g carne de vită, 500 g cartofi, 125 g patrunjel, 125 g ţelina, 200 g morcovi, 125 g mazare fiarta (conserva), 50 g verdeata, 300 g sos maioneza, 100 g castraveti acri, 1 g piper, 20 g sare. Pentru decor: 300 g roşii, 2 oua fierte.

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

56 voturi

Mod de preparare

Carnea se curata si se spală, se pune la fiert în apă fierbinte. Legumele şi zarzavaturile se curata si se spala. Cartofii se fierb în apă cu sare (in coajă), ouăle se curata de coaja si se taie felii. Castraveţii se curăţă de seminte si se taie cuburi, se scurg de zeama, verdeaţa se curata, se spala si se taie marunt. Rosiile se curata, se spala si se taie felii.

In timpul fierberii, supa se spumeaza, iar la jumatatea fierberii se adauga zarzavaturile intregi. Dupa fierbere si racire, carnea, zarzavaturile si cartofii (curatati de coaja) se taie cuburi. Legumele taiate cuburi si carnea se amesteca cu sosul maioneza la care se adauga piperul, sarea si verdeata.

Se amesteca componentele bine, apoi se monteaza pe un platou sau in portii pe farfurii de servit, dindu-le o forma cu paleta. Se decoreaza cu roşii si felii de oua.
Daca ti-a placut reteta noastra "Salata de boeuf" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Salate reci
Salata de boeuf (salata rustica)

Salata de boeuf (salata rustica)

Se pun cartofii la fiert in coaja, in apa cu sare impreuna cu morcovii. Cand au fiert se lasa sa

3 voturi    4 comentarii
2h
Salate diverse
Salata de boeuf

Salata de boeuf

1.Dupa ce spalati carnea foarte bine o puneti la fiert, o spumuiti, apoi adaugati morcovul curatat

7 voturi    1 comentariu
1h
Salate cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

56 voturi

Ingrediente

  • Pentru 10 portii: 250 g carne de vită
  • 500 g cartofi
  • 125 g patrunjel
  • 125 g ţelina
  • 200 g morcovi
  • 125 g mazare fiarta (conserva)
  • 50 g verdeata
  • 300 g sos maioneza
  • 100 g castraveti acri
  • 1 g piper
  • 20 g sare. Pentru decor: 300 g roşii
  • 2 oua fierte.

Raporteaza reteta

Retete
de Dana Cernat
Supa de ciuperci

Supa de ciuperci

Intr-o cratita mare, sotati in unt ciupercile si ceapa pana se fragezesc, adaugati cubul Knorr.

22 voturi    16 comentarii
30 min
Supe de legume
Pui Hawaii

Pui Hawaii

Preincalziti cuptorul la 175 de grade C. Amestecati faina, sarea si piperul intr-o punga de plastic.

24 voturi    16 comentarii
1h 10 min
Mancaruri cu carne
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Salate reci

Salata Tabouleh cu conopida Salata Tabouleh cu conopida

Desfacem conopida buchetele si o dam prin robotul cu lama in forma de S sa il maruntim putin, cam 2-3 secunde. Sa nu il maruntiti prea

0 voturi    0 comentarii
20 min
Aperitive
Guacamole-pasta de avocado Guacamole-pasta de avocado

Avocado trebuie sa fie moale ca sa-l putem desface. Il curatam de coaja si il punem pe ofarfurie mare care sa poata incapea totul. Taiem

1 vot    0 comentarii
20 min
Aperitive
Salata libaneza Tabouleh