autor:

Fara foto

» » , , Salate, Salate, Salate

Salata de boeuf

Autor: Dana Cernat (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 26 mai 2005

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Dana Cernat (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 26 mai 2005

Ingrediente
Pentru 10 portii: 250 g carne de vită, 500 g cartofi, 125 g patrunjel, 125 g ţelina, 200 g morcovi, 125 g mazare fiarta (conserva), 50 g verdeata, 300 g sos maioneza, 100 g castraveti acri, 1 g piper, 20 g sare. Pentru decor: 300 g roşii, 2 oua fierte.

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

56 voturi

Mod de preparare

Carnea se curata si se spală, se pune la fiert în apă fierbinte. Legumele şi zarzavaturile se curata si se spala. Cartofii se fierb în apă cu sare (in coajă), ouăle se curata de coaja si se taie felii. Castraveţii se curăţă de seminte si se taie cuburi, se scurg de zeama, verdeaţa se curata, se spala si se taie marunt. Rosiile se curata, se spala si se taie felii.

In timpul fierberii, supa se spumeaza, iar la jumatatea fierberii se adauga zarzavaturile intregi. Dupa fierbere si racire, carnea, zarzavaturile si cartofii (curatati de coaja) se taie cuburi. Legumele taiate cuburi si carnea se amesteca cu sosul maioneza la care se adauga piperul, sarea si verdeata.

Se amesteca componentele bine, apoi se monteaza pe un platou sau in portii pe farfurii de servit, dindu-le o forma cu paleta. Se decoreaza cu roşii si felii de oua.
Daca ti-a placut reteta noastra "Salata de boeuf" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Salate reci
Salata boeuf

Salata boeuf

Pieptul de pui se spala si se pune la fiert intr-o oala cu apa.Dupa ce se aduna spuma se adauga legumele

43 voturi    12 comentarii
1h
Aperitive
Salată Boeuf (cu piept de pui)

Salată Boeuf (cu piept de pui)

Cartofii, morcovul şi pătrunjelul rădăcină, se spală foarte bine, şi apoi se pun în coajă

10 voturi    9 comentarii
3h
Salate reci

Recomandari electrocasnice

Blender Monterrey White

- 23 %
299.99 lei
229.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

56 voturi

Ingrediente

  • Pentru 10 portii: 250 g carne de vită
  • 500 g cartofi
  • 125 g patrunjel
  • 125 g ţelina
  • 200 g morcovi
  • 125 g mazare fiarta (conserva)
  • 50 g verdeata
  • 300 g sos maioneza
  • 100 g castraveti acri
  • 1 g piper
  • 20 g sare. Pentru decor: 300 g roşii
  • 2 oua fierte.

Raporteaza reteta

Retete
de Dana Cernat
Supa de ciuperci

Supa de ciuperci

Intr-o cratita mare, sotati in unt ciupercile si ceapa pana se fragezesc, adaugati cubul Knorr.

22 voturi    16 comentarii
30 min
Supe de legume
Pui Hawaii

Pui Hawaii

Preincalziti cuptorul la 175 de grade C. Amestecati faina, sarea si piperul intr-o punga de plastic.

24 voturi    16 comentarii
1h 10 min
Mancaruri cu carne
Adauga reteta
Retete

din Salate reci

Salata cu paste, piept de pui si porumb Salata cu paste, piept de pui si porumb

Se fierb pastele conform instrucțiunilor de pe ambalaj, după care se trec prin jet de apă rece și se pun la scurs într-o sită. Se

4 voturi    0 comentarii
30 min
Delicii sanatoase de la bloggeri
Salata de castraveti cu iaurt Salata de castraveti cu iaurt

E posibil ca multi sa nu cunoasca acesta salata delicioasa, care este usor de preparat si fara prea multe ingrediente. Se poate servi

1 vot    0 comentarii
30 min
Salate de legume
Salata de portocale, racoritoare