Salata de boeuf

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie
Salata de boeuf

Ingrediente

  • 450-550 gr de carne de vita
  • 450 gr de cartofi
  • 300 gr de morcovi
  • 150 gr de gogosari
  • 150 gr de castraveti
  • 150 gr de gogonele
  • 200 gr de maioneza / sare
  • 1-2 oua fierte
  • Pentru décor: Masline feliate, porumb(in special la exemplul de aranjament sub forma de porumb si peste), felii de gogosari, castraveti, albusul fiert al oului si castravete.

Mod de preparare

Carnea se pune la fiert bucata intreaga si se lasa la fiert 1-1 ½ se incearca daca nu este fiarta se continua fierberea, morcovi si cartofii se curata se spala si se pun la fiert se incearca dupa 30 de minute, daca sunt fierte legumele se scoat, se clatesc cu apa rece si se taie cubulete mici. Se taie in cubulete deasemenea si: gogosari, castraveti, gogonelele(nu se pune miezul gogonelei doar coaja) dupa care se storc si se adauga peste morcovi si cartofi la final se scoate si carnea se clateste si se trece la taierea ei de asemenea in cubulete. Se amesteca legumelor cu carnea, se sareaza si se adauga maioneza, se amesteca bine in asa fel incat sa patrunda maioneza bine in legume si carne, dupa care se trece la modelarea si aranjarea salatei in diferite forme pe platou, se orneaza cu diferite legume sau porumb).

Alaturat va voi atasa mai multe fotografii cu exemple de aranjare a salatei de bouef sub forma de porumb, peste si forma binecunoscuta.

www.reteteleluisupernico.blogspot.com

Pofta Buna.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Drob de miel in foietaj

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse
Pasca traditionala

Pasca traditionala

Pasca traditionala
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise