Salata de Boeuf

Timp pregatire
15 minute
Complexitate
redusa
Salata de Boeuf

Ingrediente

  • 1/2 kg carne de vita sau pui
  • 4 cartofi
  • 4 morcovi mari
  • 1 telina
  • 4 oua
  • 200 ml ulei vegetal
  • 1 borcan mazare fiarta (porumb) 1 lingurita zeama de lamaie sau mustar
  • 6 castraveti in otet
  • 4 gogosari in otet
  • sare
  • piper
  • 2 cani maioneza
  • 2 oua fierte pentru ornat

Mod de preparare

Se spala carnea si se pune la fiert, la foc potrivit, Cand da in clocot se curata de spuma, se pune putina sare si se lasa sa fiarba in continuare, pe foc mic, fara sa mai clocoteasca. In timpul fiertului se acopera oala cu un capac lasand o deschizatura de un deget, pentru iesirea aburului. Carnea fiarta se taie in cubulete. Se curata si se spala legumele si zarzavatul si se pun la fiert (mazarea din conserva nu se fierbe). Dupa fierbere, cartofii, morcovii, si telina se taie in cubulete. Se pune totul intr-un castron, se adauga castraveciorii taiati, gogosarul taiat si mazarea(porumbul). Se sareaza, se adauga o parte de maioneza si o lingura de mustar si se amesteca bine. Amestecul se pune pe un platou luand forma acestuia si se niveleaza suprafetele. Restul de maioneza se intinde cu un cutit lat in strat uniform pe toate suprafetele exterioare. Se orneaza cu oua fierte,gogosari si castraveti murati., Se serveste dupa 1-2 ore de la preparare. Se poate pastra in frigider de la o zi la alta.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise