Ingrediente
un piept de pui, 600 g cartofi, 6 castraveti murati, 5 gogosari murati, 4 morcovi potriviti, 200 g mazare congelata, sare, piper, Pentru maioneza:, 600 ml ulei, 2 galbenusuri fierte, 2 galbenusuri crude, o lingurita mustar, zeama de lamaie, sare
Dificultate: Redusa | Timp: 1h 10 min
33 voturi
Mod de preparare
Cand s-a fiert l-am scos si in supa rezultata am mai adaugat apa si am fiert si cartofii ,apoi morcovul impreuna cu mazarea.
Cat timp au fiert legumele si carnea am taiat castravetii si gogosarii cubulete si i-am lasat la scurs intr-o strecutratoare.
Cand toate legumele au fost fierte, le-am scos si le-am lasat sa se raceasca apoi le-am taiat cubulete (mai putin mazarea).
Maioneza :Am amestecat bine galbenusurile , am pus un praf de sare,mustarul si am omogenizat. Am inceput sa adaug cate putin ulei alternand cu zeama de lamaie . Am amestecat cu telul pana am incorporat tot uleiul .
Intr-u vas incapator am pus legumele si carnea, le-am amestecat si am asezonat cu sare si piper.
Am adaugat maioneza din care am oprit 2- 3 linguri pentru ornat, am omogenizat totul bine.
Am pus salata pe un platou si am imbracat-o cu restul de maioneza. Din fasii mici de castravete si gogosar am dat forma unei coronite de Craciun.
Corina , 20 decembrie 2017
Asa este, Adrian ! Salata de boeuf se face NUMAI cu carne de vita. Nu, Sonia, Adrian nu se da mare. STIE ! Asta e diferenta dintre tine si el.
Sonia , 05 decembrie 2017
Vai ce carcotas esti ! sau rautacios, aceasta salata se face cu orice carne vrei (vita,pui,porc), si este foarte buna. Dar despre salata de boeuf, mai citeste si tu, te mai documenteaza, apoi sa faci reprosuri.Apropo, tu stii sa gatesti ?Asa ca tine, sunt multi, care vor sa se dea mari, dar mai pune si tu mina pe o carte, mai intra pe net, inainte de a te da MARE.
Adrian , 26 noiembrie 2017
Salata de boeuf se face doar cu carne de vită, boeuf e traducerea din limba franceză pentru vită așa că e puțin probabil ca salata de boeuf ss fie gustoasă cu carne de pui.