Autor:
Diana (Chef de cuisine)
Reteta postata pe: 13 iunie 2009
Ingrediente
500 g de cartofi, 2 castraveti acri, 5 oua, 4-5 linguri de ulei, 2 cepe, un gogosar, zeama de lamaie, sare, eventual cateva masline.
Dificultate: Redusa | Timp: 30 min
Mod de preparare
Se pun la fiert cartofii in apa cu sare; dupa ce au fiert, se curata de coaja si se taie cuburi. Se lasa sa se raceasca. In acest timp, se fierb 4 oua tari si se curata. Cu doua galbenusuri fierte si unul nefiert, uleiul, sare si zeama de lamaie se face o maioneza. Cine doreste, poate folosi si o lingurita de mustar: face maioneza mai picanta. Celelalte doua galbenusuri se zdrobesc si se adauga cartofilor, la fel si albusurile fierte. Se pot pastra 2-3 jumatati de albus pentru ornat. Ceapa se curata si se taie marunt iar castravetii acri se taie tot marunt. Se adauga si acestea la cartofi. Se pune si maioneza si se amesteca bine. Se aranjeaza salata si se orneaza cu albusuri de ou (fasii sau
Daca ti-a placut reteta noastra "Salata de cartofi" nu uita sa-i faci un
review
Alte retete
din Salate reci
Cartofii se curata, se spala, se taie in sferturi si se introduc la cuptorul incins. Cand sunt aproape
7 voturi
7 comentarii
20 min
Condimentam carnea cu vegeta si prajim in tigaia hot -pan la 120 grade C timp in care o mai intoarcem.
Recomandari pentru tine si casa ta
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate