Salata de cartofi cu peste afumat

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 500 g cartofi
  • 1 -2 cepe
  • 200 g peste afumat
  • 5 linguri ulei
  • optional: 2-3 oua
  • 2 -3 linguri otet
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Se spala cartofii si se pun la fiert, cu tot cu coaja, in apa cat sa i acopere, cu 1 lingurita de sare. Se tin la foc mic, cu oala partial acoperita, pana cand sunt fierti - se incearca folosind o furculita; daca aceasta intra in cartofi inseamna ca sunt fierti. Nu trebuie tinuti prea mult la fiert - daca fierb prea mult cartofii devin mai sfaramiciosi si va fi mai greu sa ii taiem in rondele pentru salata. Se scurge apa si se lasa sa se raceasca pana cand cartofii pot fi tinuti in mana, pentru a fi curatati. Cartofii se lasa sa se raceasca in oala acoperita, astfel incat sa ramana umezi, daca se usuca se vor curata foarte greu.

Se fierb ouale tari, pentru a le taia in salata.

Se curata ceapa, se taie rondele si se pune in vasul in care vom prepara salata orientala. Peste ceapa se pune otetul, sare si uleiul, se rasneste piper, dupa gust. Trebuie sa sa tina cont ca si pestele este sarat, se va pune mai putina sare, cam 1/3 de lingurita. Se amesteca si se lasa ceapa sa se marineze in acest amestec in timp ce curatam cartofii. Ceapa isi va pierde iuteala iar salata de cartofi va fi mai gustoasa astfel.

Se curata de coaja cartofii, cat sunt inca fierbinti. Se taie apoi cartofii rondele cu grosimea de aproximativ 0,5 cm si se adauga, calzi, peste amestecul de ceapa, ulei si otet. Este important sa punem cartofii calzi, pentru ca marinata sa ii patrunda si salata orientala sa fie gustoasa.

La salata de cartofi se adauga pestele curatat de oase, rupt in bucati sau taiat, si ouale taiate rondele.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise