autor:

Fara foto

» » Salate

Salata de cartofi cu ridichi si branza Bucegi

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 19 iunie 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 19 iunie 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru 4 persoane): 1 kg cartofi, , 1/8 l zeama concentrata de legume (Vegeta+apa), , sare,, piper,, zahar, , 5 linguri otet,, 1 legatura ridichi, , 1 mar (150 g), , 1 castravete (400 g), , 1 legatura codite de ceapa verde,, 1 legatura marar, , 150 g iaurt, , 150 g smantana,, 5 linguri lapte, , 80 g branza Bucegi (Roquefort).

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

0 voturi

Mod de preparare

Peste cartofii fierti si taiati rondele se toarna zeama de legume, dreasa cu un varf de cutit de zahar, 2 linguri de otet, sare si piper. Se amesteca bine si se lasa aproximativ o ora sa se patrunda. Ridichile se curata, se spala si se taie felii. Marul curatat (sau nu) de coaja si de partea lemnoasa se taie in felii subtiri. Castravetii se curata de coaja, se taie in doua pe lung, se indeparteaza semintele si apoi se taie felii. Verdeata se spala, se zvanta si se taie marunt. Se amesteca toate cu cartofii, se prepara un sos din otet, iaurt, smantana si lapte, se gusta de sare si piper si se toarna peste salata. La sfarsit, se presara cu branza Roquefort faramitata.
Daca ti-a placut reteta noastra "Salata de cartofi cu ridichi si branza Bucegi" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Salate de legume
Salata vegana cu hrisca si legume

Salata vegana cu hrisca si legume

Hrisca se spala in mai multe ape, se pune intr-un bol, se acopera cu apa si se lasa sa se hidrateze

4 voturi    4 comentarii
1h
Salate de legume
Fatoush -Salata de paine ( specific tarilor arabe)

Fatoush -Salata de paine ( specific tarilor arabe)

Varianta 1 Cele 2 lipii se rup in bucatele mici de cca 1,5 cm; se pun intr-un bol si se stropesc

17 voturi    9 comentarii
30 min
Salate de legume

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

0 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 4 persoane): 1 kg cartofi
  • 1/8 l zeama concentrata de legume (Vegeta+apa)
  • sare,
  • piper,
  • zahar
  • 5 linguri otet,
  • 1 legatura ridichi
  • 1 mar (150 g)
  • 1 castravete (400 g)
  • 1 legatura codite de ceapa verde,
  • 1 legatura marar
  • 150 g iaurt
  • 150 g smantana,
  • 5 linguri lapte
  • 80 g branza Bucegi (Roquefort).

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Salate de legume

Rondele de vinete umplute cu legume si branza Tofu Rondele de vinete umplute cu legume si branza Tofu

Vanata se spala, se sterge si apoi se indeparteaza capetele si se taie in 4 bucati groase de 3-4 cm care apoi se scobesc cu o lingura,

0 voturi    0 comentarii
45 min
Aperitive cu brinza
Salata de fasole rosii cu legume Salata de fasole rosii cu legume

Reteta pe care vreau sa va o prezint este o salata aperitiv rapida, extrem de savuroasa, e o salata specifica sezonul de toamna, deci

0 voturi    0 comentarii
30 min
Aperitive
Salata de vinete