Se curata cartofii, se taie si se pun intr-un castron. Se curata telina, se spala si se taie betisoare subtiri. Ceapa curatata se toaca marunt. Se pune zeama de legume pe foc si cand clocoteste se introduc betisoarele de telina si se lasa sa fiarba - cu capac - 1-2 minute. Se scot apoi din oala si se pun in castronul cu cartofi. In zeama, se adauga ceapa tocata, zeama de lamaie, otet, sare, piper si un varf de cutit de zahar. Zeama se toarna peste cartofi si telina, se amesteca si se lasa sa se patrunda 30 de minute. Se incorporeaza rosiile taiate bucatele, maslinele, salamul taiat felii foarte subtiri si uleiul. Se mai gusta o data de sare si piper, se presara deasupra frunzele de telina si se serveste imediat.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii