Ingrediente
 1 kg cartofi noi,  500 g fasole verde,  1 conservă de porumb dulce,  4 ouă fierte,  2 ouă crude,  1 lingură de tarhon tăaiat mărunt,  sare,  250 ml ulei de măsline,  4 linguri de iaurt tare,  1 lămâie,  2 cepe mici roşii,  măsline verzi
Dificultate: Medie | Timp: 1h 30 min
4 voturi
Mod de preparare
- Fasolea verde şi ceapa se curăţă şi se spală bine, apoi se pun la fiert în apă separată, cu un praf de sare.
- Se fierb cele 4 ouă timp de 5 minute, apoi se mai lasă câteva minute în apa fierbinte ca să se întărească suficient, după care se pun în apă rece.
- Porumbul dulce se dă în câteva clocote, apoi se strecoară şi se lasă la răcit.
Din 2 gălbenuşuri fierte şi 2 crude, împreună cu lămâia, 1 praf de sare şi uleiul de măsline (acesta din urmă adăugat treptat), preparăm maioneza, folosind mixerul sau o lingură de lemn, având grijă să mestecăm mereu în acelaşi sens.
Când s-a întărit suficient, adăugăm peste maioneză tarhonul tăiat mărunt şi 4 linguri de iaurt tare, apoi omogenizăm bine.
Când toate legumele sunt fierte, strecurate şi răcite (observaţie: eu am păstrat apa în care au fiert şi am băut-o, fiind plină de minerale şi vitamine!), trecem la tăierea lor: cartofii în bucăţi de mărime medie, nici prea mari, nici prea mici, fasolea în 2-3 părţi, ceapa tocată mărunt, iar ouăle în sferturi sau felii. Punem totul într-un bol şi turnăm peste ele maioneza (păstrând 2-3 linguri pentru ornat), apoi amestecăm de jos în sus astfel încât sosul să se distribuie uniform. Adăugăm felii de măsline verzi, fără sâmburi.
Punem salata într-un vas curat, o garnisim cu maioneza rămasă şi câteva bucăţi de măsline, apoi o punem la frigider pentru minim 2 ore şi o putem servi, simplă sau cu felii de lămâie sau murături şi felii de pâine prăjită alături.