Castravetele contine multa apa, iar semintele si substanta mucilangioasa care le acopera sunt indigeste. De aceea este bine sa scobim miezul castravetilor, apoi taiem rondele pe care le asezam intr-un castronel randuri-randuri, presarate cu sare fina. Lasam sa stea cel putin doua ore pentru ca sa se scurga apa. Apoi aruncam zeama lasata de castraveti, turnam peste ei apa rece (ca sa se fragezeasca), ii scurgem si ii dam la rece.
Intr-un pahar punem otetul, uleiul, piperul, mararul sau foile de tarhon si de hatmatuchi taiate marunt. Sare nu mai punem. Turnam sosul in momentul cand servim salata la masa.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii