Autor:
aura (Chef de cuisine)
Reteta postata pe: 18 iunie 2009
Ingrediente
3 castraveti mijlocii, 2 linguri ulei, 1 lingura otet, sare, piper, marar sau tarhon si hatmatuchi, 1 knorr mediteranean
Dificultate: Redusa | Timp: 30 min
Mod de preparare
Castravetele contine multa apa, iar semintele si substanta mucilangioasa care le acopera sunt indigeste. De aceea este bine sa scobim miezul castravetilor, apoi taiem rondele pe care le asezam intr-un castronel randuri-randuri, presarate cu sare fina. Lasam sa stea cel putin doua ore pentru ca sa se scurga apa. Apoi aruncam zeama lasata de castraveti, turnam peste ei apa rece (ca sa se fragezeasca), ii scurgem si ii dam la rece.
Intr-un
pahar punem otetul, uleiul, piperul, mararul sau foile de tarhon si de hatmatuchi taiate marunt. Sare nu mai punem. Turnam sosul in momentul cand servim salata la masa.
Daca ti-a placut reteta noastra "Salata de castraveti" nu uita sa-i faci un
review
Alte retete
din Salate diverse
Apa rece se pune la fiert împreună cu sarea la foc rapid cca. 10 minute. După ce clocotește
3 voturi
0 comentarii
30 min
Se curata castravetii, ceapa. Taim castravetii rondele subtiri, ii punem intro salatiera, taiem si
2 voturi
3 comentarii
20 min
Recomandari pentru tine si casa ta
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate