Se curata castravetele, se taie in 2 pe lung, apoi felii foarte subtiri, se pun intr-un castron garnisit garnisit cu foile de salata verde pe margine.
Intr-un bol mic se amesteca iaurtul cu uleiul de masline, otet sau zeama de lamaie, condimente, vredeata, zahar, eventual 1 praf de piper, sare, optional 1/2 lingura mustar, usturoiul dat pe razatoarea mica. Adaugati sosul peste castravete si amestecati usor.
Tocati foarte putin ardei rosu si decorati, cu o felie de lamaie si cateva feliute subtiri de ardei rosu.
Se serveste imediat. Daca sta mai mult lasa zeama. Daca totusi o preparati cu o ora-doua inainte de servire castravetii taiati se pudreaza cu sare, se lasa putin, se stoarce zeama, apoi se toarna in castron.
Se face foarte usor si foarte repede.
Pofta buna.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii