Salata de castraveti si ceapa

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 600 g cartofi
  • 2 castraveti acri
  • 2 oua
  • 4-5 linguri ulei
  • 2 cepe de apa
  • 1 gogosar mic
  • putina mazare conservata
  • putina zeama de lamiie
  • sare

Mod de preparare

Se spala bine cartofii cu peria, se pun la fiert in apa fierbinte cu sare si cind sint gata, se curata, se taie in forma de cuburi si se lasa sa se raceasca. Separat se face o maioneza din doua galbenusuri fierte tari, ulei si zeama de lamiie (se zdrobesc intii galbenusurile intr-un castron, apoi se toarna uleiul picatura cu picatura, frecind mereu in acelasi sens ca sa nu se taie maioneza, iar la urma se picura zeama de lamiie). Albusurile se dau prin razatoare si se pastreaza deoparte pentru garnitura. Ceapa se curata si se da prin razatoare, castravetii se taie marunt, se adauga maioneza si totul se amesteca bine cu cartofii din salatiera si cu mazarea conservata. Se da salatei forma dorita, se presara deasupra albusul dat prin razatoare astfel ca sa formeze un strat gros alb, iar la colturi se pun sferturi de gogosar (pot sa lipseasca). Se serveste rece, dupa o jumatate de ora de la preparare.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese

Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese

Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese, un desert rapid si delicios, perfect pentru orice ocazie. Incearca reteta...

Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese
Orez cu carne de porc

Orez cu carne de porc

Reteta de orez cu carne de porc. Cum prepari acasa cea mai buna reteta de orez cu carne de porc.

Orez cu carne de porc
Gutui coapte cu sirop de vin rosu

Gutui coapte cu sirop de vin rosu

Gutui coapte cu sirop de vin rosu. Gutuile se spala bine, se taie in sferturi sau pe jumatati, in functie de preferinte si se...

Gutui coapte cu sirop de vin rosu
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise