Se spala bine conopida, se curata de frunze si se desprind buchetele potrivite la care se pastreaza tijele care sunt crude.
Se pune o oala de 2 l cu apa si doua varfuri de sare de bucatarie la fiert. Cand apa da in clocot se introduc buchetelele si se lasa ca 15 minute sa fiarba pana se inmoaie dar nu sa se zdobeasca in apa.
Se scurg bine de apa si apoi se paseaza cu fundul unei linguri de lemn asa incat sa se obtina o pasta omogena care se aseaza intr-un bol de 2-3 l si apoi se mixeaza bine adaugand uleiul progresiv.
La sfarsit, cand compozitia a devenit spumoasa, se adauga cei 6 catei de usturoi, pisati in prealabil si dupa preferinte o lingura, doua de maioneza si putina verdeata. Se mai mixeaza putin .
Reteta de prajitura pufoasa cu fructe. Prajitura pufoasa cu fructe reteta simpla. Retete de prajituri cu fructe. Prajituri...
Prajitura pufoasa cu fructeReteta de salata de vinete cu pasta de rosii. Salata de vinete cu pasta de rosii reteta simpla. Reteta de salata de vinete cu...
Salata de vinete cu pasta de rosiiReteta de batoane cu magiun. Batoane cu magiun sau gem reteta pas cu pas. Reteta de batoane de post. Retete de batoane....
Batoane cu magiunRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii