autor:

Sidy

» » , Aperitive, Salate

Salata de conopida cu iaurt

Autor: Sidy (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 01 februarie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Sidy (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 01 februarie 2013

Ingrediente
1 conopida( proaspata sau congelata), 2 linguri maioneza de casa, 200 ml iaurt degresat, 2-3 catei usturoi, patrunjel verde, sare, piper

Dificultate: Redusa Timp: 40 min

1 vot

Mod de preparare

Conopida o desfacem in buchetele si o punem la fiert in apa cu sare 10-15 minute. Se scurge de zeamă şi se lasă să se răcească.
Se face o maioneza din doua galbenusuri( unul fiert si unul crud) amestecate cu o lingurita de mustar si cu uleiul.
Adaugam doua linguri de maioneza la iaurt si amestecam. Asezonam sosul format.
Usturoiul il cutatam si il pisam apoi il adaugam impreuna cu patrunjelul tocat la sosul format.
Conopida fiarta o tocam marunt apoi o amestecam cu sosul si dam la rece. Mai tarziu dupa ce s-au patruns toate condimentele, gustam si daca e cazul asezonam.
Punem salata intr-un bol si o ornam.
Servim salata alaturi de painea proaspat scoasa din cuptor.
Pofta mare !
Daca ti-a placut reteta noastra "Salata de conopida cu iaurt" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Salate de legume
Salata din ridiche neagra cu praz

Salata din ridiche neagra cu praz

Curăţaţi şi spălaţi legumele. Răzuiţi ridichea neagră, tocaţi fideluţă feliile de ardei

0 voturi    0 comentarii
20 min
Salate de legume
Mutabal

Mutabal

Am pus vinetele la copt, timp în care am făcut o maioneză din cele două ouă fierte, cu

0 voturi    0 comentarii
1h
Salate de legume

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 5 %
389.99 lei
369.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • Sidy

    Sidy (Chef de cuisine) , 07 februarie 2015

    Tare ma bucur ca vi-a fost pe plac !

  • Fara foto

    Adina , 05 februarie 2015

    Am facuto azi fffff gustoasa! !! Multumim pt retete! !!

  • nela

    nela (Chef de cuisine) , 01 februarie 2013

    Conopida asociata cu iaurt trebuie sa fie foarte usoara la digestie. Am salvat-o si am sa o gatesc si eu.

Dificultate

Redusa

Timp

40 min

1 vot

Ingrediente

  • 1 conopida( proaspata sau congelata)
  • 2 linguri maioneza de casa
  • 200 ml iaurt degresat
  • 2-3 catei usturoi
  • patrunjel verde
  • sare
  • piper

Raporteaza reteta

Retete
de Sidy
Rulada Simona

Rulada Simona

Se pune pe foc mic , margarina la topit, se adauga faina ,laptele si condimentele si se amesteca

60 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Aperitive
Gogosari murati pentru iarna

Gogosari murati pentru iarna

Se curata gogosarii de cotor, se taie apoi in 4, se amesteca cu toate ingredientele si se lasa asa

224 voturi    26 comentarii
1h
Conserve si muraturi
Escalop cu ciuperci

Escalop cu ciuperci

Carnea care o ai o tai felii si o bati ca si la snitel, apoi o faci cu sare si piper si o prajesti

22 voturi    6 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

Sidy (Chef de cuisine)

Tare ma bucur ca vi-a fost pe plac !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Salate de legume

Salata de conopida cu carne de curcan Salata de conopida cu carne de curcan

Conopida o desfacem in buchetele mici si o punem intr-o tava pe care am pus hartie de copt. Asezam conopida in asa fel incat sa nu se

0 voturi    0 comentarii
1h
Aperitive cu carne
Salata usoara de rosioare cu ciuperci Salata usoara de rosioare cu ciuperci

Ciupercile vin taiate felii si calite in putin ulei si le lasam sa se raceasca putin. Rosioarele le taiem felii si ceapa de asemeni;

1 vot    0 comentarii
50 min
Aperitive
Salata ruseasca de sfecla rosie, cartofi,ceapa rosie și morcovi