autor:

Sidy

» » , Aperitive, Salate

Salata de conopida cu iaurt

Autor: Sidy (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 01 februarie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Sidy (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 01 februarie 2013

Ingrediente
1 conopida( proaspata sau congelata), 2 linguri maioneza de casa, 200 ml iaurt degresat, 2-3 catei usturoi, patrunjel verde, sare, piper

Dificultate: Redusa Timp: 40 min

1 vot

Mod de preparare

Conopida o desfacem in buchetele si o punem la fiert in apa cu sare 10-15 minute. Se scurge de zeamă şi se lasă să se răcească.
Se face o maioneza din doua galbenusuri( unul fiert si unul crud) amestecate cu o lingurita de mustar si cu uleiul.
Adaugam doua linguri de maioneza la iaurt si amestecam. Asezonam sosul format.
Usturoiul il cutatam si il pisam apoi il adaugam impreuna cu patrunjelul tocat la sosul format.
Conopida fiarta o tocam marunt apoi o amestecam cu sosul si dam la rece. Mai tarziu dupa ce s-au patruns toate condimentele, gustam si daca e cazul asezonam.
Punem salata intr-un bol si o ornam.
Servim salata alaturi de painea proaspat scoasa din cuptor.
Pofta mare !
Daca ti-a placut reteta noastra "Salata de conopida cu iaurt" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Salate de legume
Ciuperci cu maioneza si porumb

Ciuperci cu maioneza si porumb

Se fierb ciupercile in apa cu sare si cateva picaturi de lamaie (ca sa nu se innegresca), timp de

11 voturi    6 comentarii
30 min
Salate de legume
Salata (specific arab)

Salata (specific arab)

Rosia si castravetii (cu coaja), se taie cubulete (cca5/5 mm). Patrunjelul si menta se toaca foarte

3 voturi    0 comentarii
20 min
Salate de legume

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • Sidy

    Sidy (Chef de cuisine) , 07 februarie 2015

    Tare ma bucur ca vi-a fost pe plac !

  • Fara foto

    Adina , 05 februarie 2015

    Am facuto azi fffff gustoasa! !! Multumim pt retete! !!

  • nela

    nela (Chef de cuisine) , 01 februarie 2013

    Conopida asociata cu iaurt trebuie sa fie foarte usoara la digestie. Am salvat-o si am sa o gatesc si eu.

Dificultate

Redusa

Timp

40 min

1 vot

Ingrediente

  • 1 conopida( proaspata sau congelata)
  • 2 linguri maioneza de casa
  • 200 ml iaurt degresat
  • 2-3 catei usturoi
  • patrunjel verde
  • sare
  • piper

Raporteaza reteta

Retete
de Sidy
Rulada Simona

Rulada Simona

Se pune pe foc mic , margarina la topit, se adauga faina ,laptele si condimentele si se amesteca

66 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Aperitive
Gogosari murati pentru iarna

Gogosari murati pentru iarna

Se curata gogosarii de cotor, se taie apoi in 4, se amesteca cu toate ingredientele si se lasa asa

227 voturi    26 comentarii
1h
Conserve si muraturi
Escalop cu ciuperci

Escalop cu ciuperci

Carnea care o ai o tai felii si o bati ca si la snitel, apoi o faci cu sare si piper si o prajesti

24 voturi    7 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

Sidy (Chef de cuisine)

Tare ma bucur ca vi-a fost pe plac !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Salate de legume

Rondele de vinete umplute cu legume si branza Tofu Rondele de vinete umplute cu legume si branza Tofu

Vanata se spala, se sterge si apoi se indeparteaza capetele si se taie in 4 bucati groase de 3-4 cm care apoi se scobesc cu o lingura,

0 voturi    0 comentarii
45 min
Aperitive cu brinza
Salata de fasole rosii cu legume Salata de fasole rosii cu legume

Reteta pe care vreau sa va o prezint este o salata aperitiv rapida, extrem de savuroasa, e o salata specifica sezonul de toamna, deci

0 voturi    0 comentarii
30 min
Aperitive
Tocana de legume cu orez pentru iarna