autor:

Fara foto

» » , Salate, Salate

Salata de conopida si ceapa

Autor: nedelcu cristina (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 01 iunie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: nedelcu cristina (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 01 iunie 2009

Ingrediente
1/2 cana unt de arahide, 3/4 cana apa, 2 lingurite ulei de masline, 1 cana ceapa tocata marunt, 2 lingurite sos de soia, 1/2 lingurita zahar, 1/4 ardei iute, bine tocat, 4 cani buchetele de conopida, 450 g tofu, bine scurs, taiat in cuburi de 1-1,5 cm, 1 ardei gras verde, taiat bucati mari, 1 cana ceapa, taiata pestisori fini, 2 linguri zeama de lamaie, sare, dupa gust, coriandru tocat, pentru decor

Dificultate: Redusa Timp: 1h

0 voturi

Mod de preparare

1. Amesteca gradual untul de arahide cu apa, amestecand in permanenta, pentru a impiedica aparitia cocoloaselor. Lasa vasul deoparte.

2. Intr-o cratita de dimensiuni medii, incalzeste uleiul. Adauga ceapa tocata si lasa vasul pe foc timp de 5 minute, pana cand ceapa devine aurie. Adauga amestecul de unt de arahide si apa, sosul de soia, zaharul si ardeiul iute. Lasa vasul pe foc pana cand compozitia da in clocot.

3. Acopera cratita cu un capac si las-o pe foc inca 3 minute sau pana cand se formeaza un sos fin. Daca sosul este prea gros, adauga putina apa. Sareaza, dupa gust. Potriveste compozitia de zahar si ardei iute. Lasa vasul acoperit pana cand este totul gata pentru servire si mai subtiaza sosul cu apa, daca este necesar.

4. Lasa la fiert, intr-o baie de aburi, buchetelele de conopida, timp de 6-10 minute sau pana cand se inmoaie bine. De asemenea, fierbe si tofu intr-o baie de aburi, 3-4 minute.

5. Pe un platou, aranjeaza buchetelele de conopida, tofu, ardeiul gras si ceapa taiata pestisori fini. Mai da o data in foc sosul de arahide. Indeparteaza tigaia de pe foc si incorporeaza zeama de lamaie. Toarna sosul peste legume. Decoreaza cu fire de coriandru proaspat tocat.
Daca ti-a placut reteta noastra "Salata de conopida si ceapa" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Salate diverse
Salata de conopida cu ceapa rosie (de post)

Salata de conopida cu ceapa rosie (de post)

Spalati conopida, desfaceti-o in buchetele si puneti-o la fiert intr-un litru de apa cu putina sare

18 voturi    15 comentarii
30 min
Salate de legume
Icre de scrumbie

Icre de scrumbie

Spalam icrele, le strecuram si le amestecam continuu pe baie de abur pana isi schimba culoarea(dureaza

14 voturi    2 comentarii
45 min
Salate diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h

0 voturi

Ingrediente

  • 1/2 cana unt de arahide
  • 3/4 cana apa
  • 2 lingurite ulei de masline
  • 1 cana ceapa tocata marunt
  • 2 lingurite sos de soia
  • 1/2 lingurita zahar
  • 1/4 ardei iute
  • bine tocat
  • 4 cani buchetele de conopida
  • 450 g tofu
  • bine scurs
  • taiat in cuburi de 1-1,5 cm
  • 1 ardei gras verde
  • taiat bucati mari
  • 1 cana ceapa
  • taiata pestisori fini
  • 2 linguri zeama de lamaie
  • sare
  • dupa gust
  • coriandru tocat
  • pentru decor

Raporteaza reteta

Retete
de nedelcu cristina
Creveti cu orez

Creveti cu orez

Se lasa crevetii sa se decongeleze. Se incinge uleiul intr-un wok. Se adauga ceapa rosie, legumele

9 voturi    6 comentarii
15 min
Retete vegetariene
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Salate diverse

Timbale de fasole si spuma de sunca Timbale de fasole si spuma de sunca

Cartofii curatati si spalati se pun la fiert in apa cu sare. Sunca se taie cubulete mici, apoi se freaca bine cu smantana si daca este

0 voturi    0 comentarii
50 min
Aperitive
Salata de pui cu maioneza Salata de pui cu maioneza

Se spala cartofii bine cu apa rece, apoi se fierb cu tot cu coaja, acoperiti cu apa si o lingura de sare. Cand se lasa intepati cu furculita

1 vot    1 comentariu
50 min
Aperitive
Salata a la Russe de post