Salata de cus-cus cu rosii coapte si masline

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 250 gr cus-cus
  • 500 gr rosii mici (de preferat cherry)
  • 3 catei usturoi mari
  • 60 ml apa
  • 30 ml ulei masline + 1 lingura ulei masline
  • 1 lingura suc lamaie
  • 150 gr masline negre
  • 5 fire patrunjel tocate
  • 1 lingurita cimbru proaspat
  • sare, piper

Mod de preparare

1. Rosiile le taiati in doua (cele cherry) sau patru (daca sunt putintel mai mari, ca si ale mele). Le asezati in tava de copt cu usturoiul necurtatat si le dati la cuptor pentru 1 ora la 150C. Cand sunt gata lasati-le jumatate de ora sa se racoreasca.

2. In acest timp scoateti samburii maslinelor si taiati-le felii. Tocati patrunjelul.

3. Fierbeti cuscusul in 750 ml apa. Strecurati-l, asezati-l in bolul de salata si apoi amestecati-l cu o lingura ulei masline. Lasati-l sa se raceasca.

4. Dressingul: In blender puneti apa, uleiul (30 ml), sucul de lamaie, putina sare si piper, usturoiul copt si 1/2 cana rosii coapte. Mixati pana obtineti o pasta fina.

5. Peste cucusul fiert turnati dressingul, adaugati maslinele, verdeturile tocate (patrunjel si cimbru) si la sfarsit restul de rosii coapte. Amestecati usor si serviti rece.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tort de post cu mousse de ciocolata

Tort de post cu mousse de ciocolata

Tort de post cu mousse de ciocolata
Saramura de crap

Saramura de crap

Saramura de crap
Macrou la cuptor cu sos de rosii si usturoi

Macrou la cuptor cu sos de rosii si usturoi

Macrou la cuptor cu sos de rosii si usturoi
Parteneri
Desert briose cu ciocolata si ness
Bucataras.RO

Desert briose cu ciocolata si ness

Daca iubiti ciocolata, nu aveti cum sa nu iubiti si aceste briose. De fapt, daca va plac chestiile insiropate, cu creme, e...

Desert briose cu ciocolata si ness
Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Culinar.RO

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Retete dietetice

Evantai de vinete cu rosii la cuptor