autor:

Fara foto

» » , Salate, Salate

Salata de cus-cus cu rosii coapte si masline

Autor: nedelcu cristina (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 15 iunie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: nedelcu cristina (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 15 iunie 2009

Ingrediente
250 gr cus-cus, 500 gr rosii mici (de preferat cherry), 3 catei usturoi mari, 60 ml apa, 30 ml ulei masline + 1 lingura ulei masline, 1 lingura suc lamaie, 150 gr masline negre, 5 fire patrunjel tocate, 1 lingurita cimbru proaspat, sare, piper

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

0 voturi

Mod de preparare

1. Rosiile le taiati in doua (cele cherry) sau patru (daca sunt putintel mai mari, ca si ale mele). Le asezati in tava de copt cu usturoiul necurtatat si le dati la cuptor pentru 1 ora la 150C. Cand sunt gata lasati-le jumatate de ora sa se racoreasca.
2. In acest timp scoateti samburii maslinelor si taiati-le felii. Tocati patrunjelul.
3. Fierbeti cuscusul in 750 ml apa. Strecurati-l, asezati-l in bolul de salata si apoi amestecati-l cu o lingura ulei masline. Lasati-l sa se raceasca.
4. Dressingul: In blender puneti apa, uleiul (30 ml), sucul de lamaie, putina sare si piper, usturoiul copt si 1/2 cana rosii coapte. Mixati pana obtineti o pasta fina.
5. Peste cucusul fiert turnati dressingul, adaugati maslinele, verdeturile tocate (patrunjel si cimbru) si la sfarsit restul de rosii coapte. Amestecati usor si serviti rece.
Daca ti-a placut reteta noastra "Salata de cus-cus cu rosii coapte si masline" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Salate diverse
Salata cu sos knorr tzatziki

Salata cu sos knorr tzatziki

Speli cartofii şi îi laşi în apă clocotită în jur de 20 de minute, la foc mic. Ii pui deoparte,

1 vot    4 comentarii
35 min
Salate diverse
Salata de sfecla rosie cu iaurt grecesc

Salata de sfecla rosie cu iaurt grecesc

Mereu am mancat-o adauga in sandiviciuri de la fast-fooduri sau prin tavernele din Grecia ori pe

2 voturi    2 comentarii
1h
Salate diverse

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

0 voturi

Ingrediente

  • 250 gr cus-cus
  • 500 gr rosii mici (de preferat cherry)
  • 3 catei usturoi mari
  • 60 ml apa
  • 30 ml ulei masline + 1 lingura ulei masline
  • 1 lingura suc lamaie
  • 150 gr masline negre
  • 5 fire patrunjel tocate
  • 1 lingurita cimbru proaspat
  • sare
  • piper

Raporteaza reteta

Retete
de nedelcu cristina
Creveti cu orez

Creveti cu orez

Se lasa crevetii sa se decongeleze. Se incinge uleiul intr-un wok. Se adauga ceapa rosie, legumele

9 voturi    6 comentarii
15 min
Retete vegetariene
Adauga reteta
Retete

din Salate diverse

Salata de tortelini si rosii cherry Salata de tortelini si rosii cherry

Punem 500 ml apa la fiert, iar cand clocoteste, adaugam tortelinii. Lasam la fiert aproximativ 3 minute (nu mai mult ca incep sa se

0 voturi    0 comentarii
25 min
Paste si pizza
Salata calda de dovlecei, rosii si branza Salata calda de dovlecei, rosii si branza

Curatam rosiile de codita, le spalam si apoi le stergem si le taiem felii subtiri. Usturoiul curatat il dam prin presa. Verdeturile

1 vot    0 comentarii
1h 15 min
Aperitive cu brinza
Salata de varza cu ton