autor:

Fara foto

» » , Salate, Salate

Salata de cus-cus cu rosii coapte si masline

Autor: nedelcu cristina (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 15 iunie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: nedelcu cristina (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 15 iunie 2009

Ingrediente
250 gr cus-cus, 500 gr rosii mici (de preferat cherry), 3 catei usturoi mari, 60 ml apa, 30 ml ulei masline + 1 lingura ulei masline, 1 lingura suc lamaie, 150 gr masline negre, 5 fire patrunjel tocate, 1 lingurita cimbru proaspat, sare, piper

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

0 voturi

Mod de preparare

1. Rosiile le taiati in doua (cele cherry) sau patru (daca sunt putintel mai mari, ca si ale mele). Le asezati in tava de copt cu usturoiul necurtatat si le dati la cuptor pentru 1 ora la 150C. Cand sunt gata lasati-le jumatate de ora sa se racoreasca.
2. In acest timp scoateti samburii maslinelor si taiati-le felii. Tocati patrunjelul.
3. Fierbeti cuscusul in 750 ml apa. Strecurati-l, asezati-l in bolul de salata si apoi amestecati-l cu o lingura ulei masline. Lasati-l sa se raceasca.
4. Dressingul: In blender puneti apa, uleiul (30 ml), sucul de lamaie, putina sare si piper, usturoiul copt si 1/2 cana rosii coapte. Mixati pana obtineti o pasta fina.
5. Peste cucusul fiert turnati dressingul, adaugati maslinele, verdeturile tocate (patrunjel si cimbru) si la sfarsit restul de rosii coapte. Amestecati usor si serviti rece.
Daca ti-a placut reteta noastra "Salata de cus-cus cu rosii coapte si masline" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Salate diverse
Salata de hamsii afumate

Salata de hamsii afumate

Rosiile, ceapa si ridichile se taie rondele. Sosul se face amestecand bine uleiul cu zeama de lamaie,

3 voturi    1 comentariu
15 min
Salate diverse
2 salate ciudate, dar minunate

2 salate ciudate, dar minunate

Tăiaţi partea amară andivelor, apoi le tăiaţi feliuţe. La fel procedaţi cu carnea. Stafidele

14 voturi    1 comentariu
30 min
Salate diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

0 voturi

Ingrediente

  • 250 gr cus-cus
  • 500 gr rosii mici (de preferat cherry)
  • 3 catei usturoi mari
  • 60 ml apa
  • 30 ml ulei masline + 1 lingura ulei masline
  • 1 lingura suc lamaie
  • 150 gr masline negre
  • 5 fire patrunjel tocate
  • 1 lingurita cimbru proaspat
  • sare
  • piper

Raporteaza reteta

Retete
de nedelcu cristina
Creveti cu orez

Creveti cu orez

Se lasa crevetii sa se decongeleze. Se incinge uleiul intr-un wok. Se adauga ceapa rosie, legumele

9 voturi    6 comentarii
15 min
Retete vegetariene
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Salate diverse

Salata de toamna cu dovleac copt Salata de toamna cu dovleac copt

Am copt dovleacul mai devreme, simplu de tot: l-am spalat, l-am taiat felii subtiri, l-am uns cu putin ulei de masline si l-am dat

1 vot    0 comentarii
1h
Aperitive
Salata aperitiv cu trufe de branza Salata aperitiv cu trufe de branza

Se frig in tigaia nonaderenta, fasiile de pastrama pana devin crocante. Se bat ouale, se asezoneaza cu sare si piper apoi se prajeste

0 voturi    0 comentarii
40 min
Aperitive
Salata de boeuf (salata rustica)