Salata de dovlecei cu sos de usturoi

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 3-4 dovlecei micuti,
  • 1 catel de usturoi,
  • 1/2 lamaie,
  • 1 lingurita rasa chimen pudra,
  • 2 linguri ulei masline,
  • sare, piper

Mod de preparare

Dovleceii se curata de coaja si seminte si se taie in lamele fine, de 4-5 cm lungime si 1-2 cm latime. Se pune la fiert apa cu putina sare, cand da in clocot se introduc lamelele de dovlecei, se fierb 1-2 minute in apa clocotita. Se scot si se introduc in apa rece, se lasa apoi la scurs. Usturoiul se piseaza intr-un mojar cu putina sare, pana se obtine o pasta, se adauga piperul, chimenul, zeama de la 1/2 si uleiul de masline se amesteca bine. se adauga acest sos peste dovlecei.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise