autor:

Fara foto

» » Salate

Salata de fasole alba cu legume

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 29 mai 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 29 mai 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru 4 persoane): 200 g fasole boabe (alba),, 2 rosii, , 2 cepe taiate fideluta, , 3 cepe verzi tocate, , 4 linguri patrunjel verde tocat, , 1/2 ardei gras (gogosar, capia) taiat fasii., Pentru sos: 60 ml ulei de masline, , o lingura zeama de lamaie, , 2 lingurite marar verde tocat, , sare, , piper, , 5 fileuri de sardele scurte (din conserva).

Dificultate: Redusa Timp: 25 min

1 vot

Mod de preparare

Se pune fasolea intr-o oala, se acopera cu apa si se pune pe foc. Cand da in clocot, se trage deoparte si se lasa - cu capac - sa se umfle circa o ora. Se scurge, se clateste, se toarna alta apa peste ea si se fierbe - cu capac - circa 40 de minute, pana ce se-nmoaie. Apoi se scurge din nou.
Rosiile se oparesc, se curata de pielita si se taie bucati mai mari.
Se pun intr-un castron fasolea, rosiile, ceapa taiata fideluta, ceapa verde tocata si fasiile de ardei si se amesteca bine. Se prepara sosul amestecand uleiul, zeama de lamaie, sarea, piperul si mararul tocat si se toarna peste salata. Se acopera cu un capac si se tine la frigider aproximativ o ora.
Sardelele se taie fasii subtiri si se aseaza peste salata, inainte de-a o servi.
Daca ti-a placut reteta noastra "Salata de fasole alba cu legume" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Salate de legume
SALATA DE ROSII

SALATA DE ROSII

Rosiile se taie felii sau cuburi de cca 3-4 cm, ardeiul felii subtiri, iar ceapa rondele mici. Se

1 vot    0 comentarii
30 min
Salate de legume
Salata de beouf

Salata de beouf

Morcovii si cartofii se fierb, se taie cubulete mici si se amesteca cu mazarea, cu castavetii si

15 voturi    1 comentariu
40 min
Salate de legume

Recomandari pentru tine si casa ta

Straightener 24mm

- 20 %
299.99 lei
239.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

25 min

1 vot

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 4 persoane): 200 g fasole boabe (alba),
  • 2 rosii
  • 2 cepe taiate fideluta
  • 3 cepe verzi tocate
  • 4 linguri patrunjel verde tocat
  • 1/2 ardei gras (gogosar
  • capia) taiat fasii.
  • Pentru sos: 60 ml ulei de masline
  • o lingura zeama de lamaie
  • 2 lingurite marar verde tocat
  • sare
  • piper
  • 5 fileuri de sardele scurte (din conserva).

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Salate de legume

Gogosari umpluti cu varza Gogosari umpluti cu varza

Varza verde si cea rosie, le spalati, le scuturati bine de apa. O taiati fideluta. Morcovii ii decojiti, ii dati pe razatoarea mare. Amestecati

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Conserve si muraturi
Vinete calite - baza pentru diverse preparate Vinete calite - baza pentru diverse preparate

Spalam vinetele si le dam pe razatoare. Incingem ulei intr-o oala incapatoare, adaugam vinetele, potrivim gustul de sare si le calim,

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Bucate la borcan
Piept de pui in cratita cu legume