Salata de fasole alba cu legume

Timp pregatire
25 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 4 persoane): 200 g fasole boabe (alba),
  • 2 rosii,
  • 2 cepe taiate fideluta,
  • 3 cepe verzi tocate,
  • 4 linguri patrunjel verde tocat,
  • 1/2 ardei gras (gogosar, capia) taiat fasii.
  • Pentru sos: 60 ml ulei de masline,
  • o lingura zeama de lamaie,
  • 2 lingurite marar verde tocat,
  • sare,
  • piper,
  • 5 fileuri de sardele scurte (din conserva).

Mod de preparare

Se pune fasolea intr-o oala, se acopera cu apa si se pune pe foc. Cand da in clocot, se trage deoparte si se lasa - cu capac - sa se umfle circa o ora. Se scurge, se clateste, se toarna alta apa peste ea si se fierbe - cu capac - circa 40 de minute, pana ce se-nmoaie. Apoi se scurge din nou.

Rosiile se oparesc, se curata de pielita si se taie bucati mai mari.

Se pun intr-un castron fasolea, rosiile, ceapa taiata fideluta, ceapa verde tocata si fasiile de ardei si se amesteca bine. Se prepara sosul amestecand uleiul, zeama de lamaie, sarea, piperul si mararul tocat si se toarna peste salata. Se acopera cu un capac si se tine la frigider aproximativ o ora.

Sardelele se taie fasii subtiri si se aseaza peste salata, inainte de-a o servi.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Risotto cremos cu piept de pui, legume si smantana

Risotto cremos cu piept de pui, legume si smantana

Risotto cremos cu piept de pui, legume si smantana
Cornuri Bratislava

Cornuri Bratislava

Cornuri Bratislava
Ciulama de pui cu ciuperci

Ciulama de pui cu ciuperci

Reteta de ciulama de pui cu ciuperci. Cum se prepara reteta de ciulama de pui cu ciuperci.

Ciulama de pui cu ciuperci