autor:

Fara foto

» » Salate

Salata de fasole alba cu legume

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 29 mai 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 29 mai 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru 4 persoane): 200 g fasole boabe (alba),, 2 rosii, , 2 cepe taiate fideluta, , 3 cepe verzi tocate, , 4 linguri patrunjel verde tocat, , 1/2 ardei gras (gogosar, capia) taiat fasii., Pentru sos: 60 ml ulei de masline, , o lingura zeama de lamaie, , 2 lingurite marar verde tocat, , sare, , piper, , 5 fileuri de sardele scurte (din conserva).

Dificultate: Redusa Timp: 25 min

1 vot

Mod de preparare

Se pune fasolea intr-o oala, se acopera cu apa si se pune pe foc. Cand da in clocot, se trage deoparte si se lasa - cu capac - sa se umfle circa o ora. Se scurge, se clateste, se toarna alta apa peste ea si se fierbe - cu capac - circa 40 de minute, pana ce se-nmoaie. Apoi se scurge din nou.
Rosiile se oparesc, se curata de pielita si se taie bucati mai mari.
Se pun intr-un castron fasolea, rosiile, ceapa taiata fideluta, ceapa verde tocata si fasiile de ardei si se amesteca bine. Se prepara sosul amestecand uleiul, zeama de lamaie, sarea, piperul si mararul tocat si se toarna peste salata. Se acopera cu un capac si se tine la frigider aproximativ o ora.
Sardelele se taie fasii subtiri si se aseaza peste salata, inainte de-a o servi.
Daca ti-a placut reteta noastra "Salata de fasole alba cu legume" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Salate de legume
Mutabal

Mutabal

Am pus vinetele la copt, timp în care am făcut o maioneză din cele două ouă fierte, cu

0 voturi    0 comentarii
1h
Salate de legume
Salata de dovlecei

Salata de dovlecei

Se spala si se taie dovleceii rondele, se prajesc in uleiul de palmier, se scot intr-un vas in care

7 voturi    2 comentarii
30 min
Salate de legume

Recomandari electrocasnice

Blender Monterrey White

- 23 %
299.99 lei
229.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

25 min

1 vot

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 4 persoane): 200 g fasole boabe (alba),
  • 2 rosii
  • 2 cepe taiate fideluta
  • 3 cepe verzi tocate
  • 4 linguri patrunjel verde tocat
  • 1/2 ardei gras (gogosar
  • capia) taiat fasii.
  • Pentru sos: 60 ml ulei de masline
  • o lingura zeama de lamaie
  • 2 lingurite marar verde tocat
  • sare
  • piper
  • 5 fileuri de sardele scurte (din conserva).

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Retete

din Salate de legume

Dovlecei cu parmezan Dovlecei cu parmezan

Se taie rondele dovlecelul, se sareaza si se lasa la scurs 15 minute, apoi se scot rondelele pe un servetel absorbant. Se asaza rondelele

1 vot    0 comentarii
1h
Aperitive
Ratatouille la cuptor Ratatouille la cuptor

Legumele le spalam, le stergem si le taiem rondele, doar ceapa o curatam, o spalam si o taiem rondele, la fel ca celelalte legume. Intr-o

2 voturi    0 comentarii
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Pandispan cu fulgi de ciocolata