Salată de fasole boabe albă

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa
Salată de fasole boabe albă

Ingrediente

  • (4 porții)
  • 450-500 gr. fasole boabe (fierte)
  • 1 ceapă roșie mare (eu am pus 2 mai mici)
  • 1 ardei gras roșu (eu am pus gogoșar)
  • 3-4 frunze salată verde
  • ½ legătură pătrunjel
  • Dressing:
  • sucul de la1-½ lămâie (după preferință)
  • 3-4 linguri ulei măsline
  • sare, piper negru/ roșu (după gust)

Mod de preparare

-Salata se poate pregăti fie rapid, cu boabe de fasole din conservă, fie fasolea se poate pregăti și fierbe acasa:

-Fasolea, care a stat la ”umflat” de cu o zi înainte, se pune la fiert cu apă rece (apa să acopere fasolea), iar după ce dă două,trei clocote se ia de pe foc și se aruncă prima apă, după care se pune din nou la fiert cu apă fierbinte.

-Se repetă această operațiune de încă două ori, astfel încât la final, să fie aruncate primele trei ape. (Toată aceste operațiuni se fac pentru evitarea balonărilor ulterioare, eventualelor tulburări digestive și posibilelor flatulențe care pot apărea după consumarea fasolei).

-Se pune fasolea la fiert (în a patra apă), se pun 1-2 linguri de ulei și se lasă vasul acoperit cu capac, să fiarbă la foc mic.

-Când este fiartă fasolea se lasă la răcit.

-Fasolea, fie din conservă, fie cea fiartă de noi și răcită în prealabil, se lasă la scurs într-o sită.

-Se curăță ceapa, se scot semințele la ardei (gogoșar), iar acestea se spală bine, împreună cu frunzele de salată și pătrunjelul.

-Se taie ardeiul cubulețe, salata verde mărunt, pătrunjelul se toacă fin, iar ceapa se taie julien și se freacă separat cu puțină sare pentru a se înmuia.

-Se amestecă boabele fierte și scurse de fasole cu celelalte ingrediente (gogoșarul, salata verde, pătrunjelul, ceapa).

-Se pregătește dressing-ul amestecând uleiul de măsline cu sucul de lămâie, se condimentează după gust și se toarnă peste salată.

-Înainte de servire, salata de fasole se dă la rece cca. 20 minute.

Poftă bună!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Recomandari pentru tine si casa ta

Barista Espresso Machine

- 700 lei
1699.99 lei
999.99 lei
Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe

Pandispan cu prune si cacao - cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe. Descopera reteta perfecta pentru un desert...

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

In tuci se incinge un pic de ulei in care calim scarita taiata si costita proaspata, taiata in bucatele mai mici.

Varza noua calita in tuci
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise