autor:

Victoria Gabriela

» » , , Salate, Salate, Salate

Salată de fasole boabe albă

Autor: Victoria Gabriela (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 13 martie 2015

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Victoria Gabriela (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 13 martie 2015

Ingrediente
, (4 porții), , 450-500 gr. fasole boabe (fierte), , 1 ceapă roșie mare (eu am pus 2 mai mici), , 1 ardei gras roșu (eu am pus gogoșar), , 3-4 frunze salată verde, , ½ legătură pătrunjel, ,  , , Dressing:, , sucul de la1-½ lămâie (după preferință), , 3-4 linguri ulei măsline, , sare, piper negru/ roșu (după gust),

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

9 voturi

Mod de preparare

-Salata se poate pregăti fie rapid, cu boabe de fasole din conservă, fie fasolea se poate pregăti și fierbe acasa:

-Fasolea, care a stat la ”umflat” de cu o zi înainte, se pune la fiert cu apă rece (apa să acopere fasolea), iar după ce dă două,trei clocote se ia de pe foc și se aruncă prima apă, după care se pune din nou la fiert cu apă fierbinte.



-Se repetă această operațiune de încă două ori, astfel încât la final, să fie aruncate primele trei ape. (Toată aceste operațiuni se fac pentru evitarea balonărilor ulterioare, eventualelor tulburări digestive și posibilelor flatulențe care pot apărea după consumarea fasolei).



-Se pune fasolea la fiert (în a patra apă), se pun 1-2 linguri de ulei și se lasă vasul acoperit cu capac, să fiarbă la foc mic.



-Când este fiartă fasolea se lasă la răcit.



-Fasolea, fie din conservă, fie cea fiartă de noi și răcită în prealabil, se lasă la scurs într-o sită.



-Se curăță ceapa, se scot semințele la ardei (gogoșar), iar acestea se spală bine, împreună cu frunzele de salată și pătrunjelul.



-Se taie ardeiul cubulețe, salata verde mărunt, pătrunjelul se toacă fin, iar ceapa se taie julien și se freacă separat cu puțină sare pentru a se înmuia.



-Se amestecă boabele fierte și scurse de fasole cu celelalte ingrediente (gogoșarul, salata verde, pătrunjelul, ceapa).



-Se pregătește dressing-ul amestecând uleiul de măsline cu sucul de lămâie, se condimentează după gust și se toarnă peste salată.



-Înainte de servire, salata de fasole se dă la rece cca. 20 minute.



Poftă bună!
Daca ti-a placut reteta noastra "Salată de fasole boabe albă" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Salate reci
Salata orientala dietetica

Salata orientala dietetica

Pentru aceasta salata prepar maioneza dietetica cu cartofi, iar ceapa o frec cu sare, o spal, apoi

22 voturi    7 comentarii
40 min
Salate reci
Salata Americana II

Salata Americana II

1, Spalam bine orezul si il punem la fiert in 500ml de apa, apoi il scurgem bine si il clatim in

5 voturi    4 comentarii
30 min
Salate reci

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

9 voturi

Ingrediente

  • (4 porții)
  • 450-500 gr. fasole boabe (fierte)
  • 1 ceapă roșie mare (eu am pus 2 mai mici)
  • 1 ardei gras roșu (eu am pus gogoșar)
  • 3-4 frunze salată verde
  • ½ legătură pătrunjel
  •  
  • Dressing:
  • sucul de la1-½ lămâie (după preferință)
  • 3-4 linguri ulei măsline
  • sare
  • piper negru/ roșu (după gust)

Raporteaza reteta

Retete
de Victoria Gabriela
Bulgur cu vinete si ardei (de post)

Bulgur cu vinete si ardei (de post)

Se spală bulgurul și se pune într-un vas cu apă rece, ținându-se la înmuiat

15 voturi    1 comentariu
1h
Retete vegetariene
Salată de ciuperci și praz

Salată de ciuperci și praz

Se curăță, se spală ciupercile, se pun într-o cratiță cu apă rece și sare și se fierb

5 voturi    2 comentarii
30 min
Salate reci
Negresă de post

Negresă de post

Într-un vas de mixer/ robot se adaugă toate ingredientele, mai puțin făina (gem/dulceață,

8 voturi    2 comentarii
1h
Retete de post
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Salate reci

Salata de varza cu rosii deshidratate si ton Salata de varza cu rosii deshidratate si ton

Tocăm varza fideluță, apoi o frecăm cu puțină sare și o stropim cu zeamă de lămâie. O lăsăm așa 10-15 minute, să-și

0 voturi    0 comentarii
15 min
Bucate la borcan
Salata aromata de toamna Salata aromata de toamna

Aceasta salata am mancat-o prima oara in casa cumnatei mele in Bucovina, ea a invatat reteta de la mama ei. Trebuie sa recunosc ca ador

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Conserve si muraturi
Salata de ton