Salată de fasole boabe albă

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa
Salată de fasole boabe albă

Ingrediente

  • (4 porții)
  • 450-500 gr. fasole boabe (fierte)
  • 1 ceapă roșie mare (eu am pus 2 mai mici)
  • 1 ardei gras roșu (eu am pus gogoșar)
  • 3-4 frunze salată verde
  • ½ legătură pătrunjel
  • Dressing:
  • sucul de la1-½ lămâie (după preferință)
  • 3-4 linguri ulei măsline
  • sare, piper negru/ roșu (după gust)

Mod de preparare

-Salata se poate pregăti fie rapid, cu boabe de fasole din conservă, fie fasolea se poate pregăti și fierbe acasa:

-Fasolea, care a stat la ”umflat” de cu o zi înainte, se pune la fiert cu apă rece (apa să acopere fasolea), iar după ce dă două,trei clocote se ia de pe foc și se aruncă prima apă, după care se pune din nou la fiert cu apă fierbinte.

-Se repetă această operațiune de încă două ori, astfel încât la final, să fie aruncate primele trei ape. (Toată aceste operațiuni se fac pentru evitarea balonărilor ulterioare, eventualelor tulburări digestive și posibilelor flatulențe care pot apărea după consumarea fasolei).

-Se pune fasolea la fiert (în a patra apă), se pun 1-2 linguri de ulei și se lasă vasul acoperit cu capac, să fiarbă la foc mic.

-Când este fiartă fasolea se lasă la răcit.

-Fasolea, fie din conservă, fie cea fiartă de noi și răcită în prealabil, se lasă la scurs într-o sită.

-Se curăță ceapa, se scot semințele la ardei (gogoșar), iar acestea se spală bine, împreună cu frunzele de salată și pătrunjelul.

-Se taie ardeiul cubulețe, salata verde mărunt, pătrunjelul se toacă fin, iar ceapa se taie julien și se freacă separat cu puțină sare pentru a se înmuia.

-Se amestecă boabele fierte și scurse de fasole cu celelalte ingrediente (gogoșarul, salata verde, pătrunjelul, ceapa).

-Se pregătește dressing-ul amestecând uleiul de măsline cu sucul de lămâie, se condimentează după gust și se toarnă peste salată.

-Înainte de servire, salata de fasole se dă la rece cca. 20 minute.

Poftă bună!

 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii. Fii primul care comentează!

Adaugă comentariu

Prajitura cu piscoturi, crema de lamaie si zmeura

Prajitura cu piscoturi, crema de lamaie si zmeura

Crema de lamaie: Intr-un vas de inox spargeti ouale.

Prajitura cu piscoturi, crema de lamaie si zmeura
Shakshuka cu oua de prepelita si mozzarella

Shakshuka cu oua de prepelita si mozzarella

Incingi o tigaie neaderenta, adaugi uleiul de masline si ceapa taiata cubulete peste care presari putina sare.

Shakshuka cu oua de prepelita si mozzarella
Omleta la cuptor, cu cartofi

Omleta la cuptor, cu cartofi

Omleta la cuptor, cu cartofi