Reteta postata pe: 23 aprilie 2009
Ingrediente
400 g fasole verde conservata, 1 ceapa rosie, 1 catel usturoi, 1 lingura ghimbir, 1 lingura zahar, 1 lingura ulei, 1 lingura sos sambal, 4 linguri pasta de tomate, pentru sos sambal: 250 g ardei iuti rosii, 1 lingura sare, 1 lingura zahar brun
Dificultate: Redusa | Timp: 15 min
Mod de preparare
1. Sosul sambal este un condiment indonezian care poate fi preparat prospat, astfel: se incinge o tigaie din fonta timp de 2-3 minute. Se arunca in tigaia firbinte ardeii chilli si se lasa sa se coaca pe uscat cateva minute. Dupa ce se racesc, se toaca marunt si se face o pasta la mixer impreuna cu sare si zahar brun.
2. Se incinge ulei intr-o tigaie si se rumenesc 2 minte ceapa rosie taiata felii subtiri si usturoiul zdrobit
3. Se adauga ghimbirul, zaharul si sosul sambal si se mai prajesc pentru un minut.
4. Se adauga pasta de tomate, se firbe 15 secunde, apoi se adauga fasolea verde din conserva scursa de zeama.
5. Se tine compozitia pe foc inca 5 minute.
6. Se serveste firbinte.
Daca ti-a placut reteta noastra "Salata de fasole verde" nu uita sa-i faci un
review
Alte retete
din Salate reci
Se spala fasolea se curata si se fierbe in apa sarata cam 15 minute.Se pune ulei inrt-o tigaie ardeiul
5 voturi
2 comentarii
50 min
Cateii de usturoi se zdrobesc cu sarea, se adauga mustarul si uleiul treptat. Pasta obtinuta trebuie
4 voturi
4 comentarii
15 min
Recomandari pentru tine si casa ta
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate