Salata de fetica cu slanina si nuca

Timp pregatire
20 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • pt 4 portii:
  • 300 g frunze de fetica
  • pt sos:
  • 1 ceapa mica
  • 1,5 lingura otet de vin alb
  • sare, piper negru macinat
  • 3 linguri ulei de floarea soarelui
  • 1/2 legatura de arpagic
  • 1/2 legatura de patrunjel
  • plus
  • 50 g slanina carnoasa
  • 30 g miez de nuca

Mod de preparare

1- se curata frunzele de fetica si se spala in multa apa de doua-trei ori, iar apoi se scutura pana se usuca.

2- Pentru sos: se curata ceapa si se toaca marunt.Aceasta se amesteca intr-un vas cu otetul, sarea, si piperul, iar apoi dupa ce s-a dizolvat sarea, se adauga treptat uleiul.Arpagicul si patrunjelul se curata, se toaca marunt si se adauga la sos.

3- se indeparteaza soricul de pe slanina, se taie cubulete si se prajeste intr-o tigaie la foc mediu, fara ulei, pana devine maronie, crocanta.Se taie miezul de nuca.

4- se toarna sosul treptat peste salata, se amesteca bine, iar apoi se presara cubuletele de slanina si miezul de nuca.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Ghiveci de legume cu oua romanesti

Ghiveci de legume cu oua romanesti

Se taie ceapa pestisor si se caleste in 2 linguri ulei.

Ghiveci de legume cu oua romanesti
Ciorba de fasole cu rasol si costita afumata

Ciorba de fasole cu rasol si costita afumata

Ceapa verde o curatam, o taiem rondele, ceapa uscata o curatam si o tocam marunt.

Ciorba de fasole cu rasol si costita afumata
Negresa cu glazura de ciocolata.

Negresa cu glazura de ciocolata.

Negresa cu glazura de ciocolata.
Parteneri
Desert briose cu ciocolata si ness
Bucataras.RO

Desert briose cu ciocolata si ness

Daca iubiti ciocolata, nu aveti cum sa nu iubiti si aceste briose. De fapt, daca va plac chestiile insiropate, cu creme, e...

Desert briose cu ciocolata si ness
Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Culinar.RO

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Retete dietetice

Evantai de vinete cu rosii la cuptor