Ingrediente
1 cana vin alb sec, 1 lingurita tarhon uscat, 1/2 lingurita oregano uscat, 1 duzina de scoici, bine spalate, 340 g creveti mari, decorticati, 225 g scoici St Jacques, taiate În doua, 1/4 cana suc proaspat de lamâie, 1 lingura ulei de masline, 1 1/2 lingurita mustar de Dijon, 2 cozi de telina, taiate În doua pe lungime, si apoi taiate transversal În felii de 0,5 cm, 2 ardei grasi rosii. taiati cubulete, 1/3 cana patrunjel tocat, Sos : Sos Knorr (ardei si verdeturi)
Dificultate: Redusa | Timp: 20 min
0 voturi
Mod de preparare
Si oregano; se pun la fiert la foc mare. Când fierb, se
adauga scoicile; se acopera si se fierb 4-5 minute
sau pâna se deschid scolcile (se verifica dupa 3
minute, deoarece nu se deschid toate o data) Se
scot pe masura ce se deschid (cele care nu se
deschid se arunca); se pastreaza lichidul in cratita.
Când s-au racit destul, se scoate carnea din cochilii
si se pune intr-un castron mare; cochiliile se arunca.
Se incalzeste lichidul din cratita la foc mic se
adauga crevetii si se fierb 3-4 minute sau pâna sunt
facuti. Cu o spumiera, se scot crevetii, pastrând
lichidul În cratitâ. Când s-au râcit suficient se tale in
doua pe orizontala si se pun in castronul cu scoici.
Se incalzeste lichidul din cratita la foc mic. Se
adauga scoici le si se fierb 2 minute sau pâna sunt
facute. Cu o spumiera se scot scoicile in castron,
pastrând lichidul in cratita Lichidul in care au fiert
fructele de mare se lasa sa se raceasca la
temperatura camerei si se masoara 1/2 cana.
Într-un castron, se amesteca 1/2 cana din lichidul
pastrat. sucul de lamâie. uleiul si mustarul. Se
toarna sosul peste fructele de mare. Se adauga
telina, ardei gras si patrunjel: se amesteca bine.
Salata se tine la rece pina in momentul servirii, peste care se toarna sosul Knorr (ardei si verdeturi).