autor:

Oana D.

» » , Salate, Salate

Salata de hamsii afumate

Autor: Oana D. (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 26 aprilie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Oana D. (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 26 aprilie 2013

Ingrediente
Pentru o portie: 5-6 hamsii afumate, salata verde, 2 rosii, o ceapa sau o legatura de ceapa verde, 100 g cascaval, 4-5 ridichi, verdeata, sare, piper, cimbru, ulei, zeama de lamaie.

Dificultate: Redusa Timp: 15 min

3 voturi

Mod de preparare

Rosiile, ceapa si ridichile se taie rondele. Sosul se face amestecand bine uleiul cu zeama de lamaie, impreuna cu sarea, piperul si cimbrul, iar la urma cu verdeata tocata. E bine sa predomine lamaia, mai ales daca hamsiile sunt din conserva cu ulei. Cascavalul se taie cubulete mici.

Pe un pat de salata se amesteca ingredientele apoi se toarna sosul.
Este o salata care poate fi mancata si in zilele cu dezlegare la peste din timpul postului, cu conditia sa inlocuiti cascavalul obisnuit cu branza tofu sau un alt sortiment de branza din soia.
Daca ti-a placut reteta noastra "Salata de hamsii afumate" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Salate diverse
Salata orientala

Salata orientala

Cartofii se curata, se spala si se fierb in coaja. Apoi se curata si se taie rondele sau cuburi dupa

1 vot    3 comentarii
45 min
Salate diverse
Salata cu omleta

Salata cu omleta

Din ouă, cașcavalul ras, sare, piper și ceva verdeață tocată se face o omletă, care după

4 voturi    1 comentariu
20 min
Salate diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

Ultra Sonic Steam

- 20 %
799.99 lei
639.99 lei

4.5L DuraCeramic Manual

- 15 %
599.99 lei
509.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Petru Ioan

    Petru Ioan (Chef de cuisine) , 04 ianuarie 2015

    delicios si sanatos de bun ...

Dificultate

Redusa

Timp

15 min

3 voturi

Ingrediente

  • Pentru o portie: 5-6 hamsii afumate
  • salata verde
  • 2 rosii
  • o ceapa sau o legatura de ceapa verde
  • 100 g cascaval
  • 4-5 ridichi
  • verdeata
  • sare
  • piper
  • cimbru
  • ulei
  • zeama de lamaie.

Raporteaza reteta

Retete
de Oana D.
Aperitiv frantuzesc

Aperitiv frantuzesc

Ciupercile se taie marunt si se pun in zeama de lamaie si intre timp sunca sau jambonul se taie cubulete

16 voturi    9 comentarii
1h 30 min
Aperitive cu carne
Muschi umplut

Muschi umplut

Se curata muschiul de pielite si se despica pe lungime fara sa separam bucatile. Se bate cu ciocanul

6 voturi    5 comentarii
1h 45 min
Mancaruri cu carne
Ochiuri pe pat de ceapa

Ochiuri pe pat de ceapa

Se curata si se spala ceapa apoi se taie inele. Se pune intr-o tigaie cu ulei pana se inmoaie apoi

2 voturi    1 comentariu
30 min
Aperitive cu oua
Petru Ioan

Petru Ioan (Chef de cuisine)

delicios si sanatos de bun ...

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Salate diverse

Timbale de fasole si spuma de sunca Timbale de fasole si spuma de sunca

Cartofii curatati si spalati se pun la fiert in apa cu sare. Sunca se taie cubulete mici, apoi se freaca bine cu smantana si daca este

0 voturi    2 comentarii
50 min
Aperitive
Salata de pui cu maioneza Salata de pui cu maioneza

Se spala cartofii bine cu apa rece, apoi se fierb cu tot cu coaja, acoperiti cu apa si o lingura de sare. Cand se lasa intepati cu furculita

1 vot    1 comentariu
50 min
Aperitive
Salata de pui cu maioneza