Legumele curatate si spalate, impreuna cu carnea de pui si putina sare, se fierb intr-un vas potrivit de mare.
Dupa ce au fiert, se scot pe o sita sa se scurga, apoi se taie cubulete si se asaza pe un platou, pe un strat de salata verde. Deasupra se toarna sosul si se presara cu verdeata tocata.Se serveste rece.
Pentru a obtine sosul, se curata maslinele de samburi, se taie marunt, se pun intr-un castronas si se freaca cu o lingura de lemn, punand uleiul cu picatura, pana se obtine o pasta.
Separat, intr-un castron, se freaca galbenusurile cu smantana, dupa care se adauga pasta de masline, vinul, tarhonul si zeama de lamaie. Se amesteca totul si se potriveste de sare. La sfarsit, se incorporeaza si albusurile tocate marunt, apoi sosul se toarna peste salata.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii