Salata de legume la gratar

Timp pregatire
20 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 12 ciuperci mari
  • doi ardei grasi mari
  • doua cepe
  • doua salate (sau echivalentul in frunze de spanac)
  • ulei de masline
  • sare
  • piper
  • doi catei de usturoi
  • doua rosii
  • branza uscata pentru ras.

Mod de preparare

- 1. Pune pe gratar: ciupercile cu palaria in sus, piciorusele de la ciuperci, ardeii grasi taiati in jumatate, rosiile intregi si ceapa, curatata (dar intreaga), dupa ce ai uns fiecare leguma cu putin ulei.

- 2. Intr-un vas mare, rupe in bucatele salata sau frunzele de spanac.

- 3. Curata usturoiul si piseaza-l foarte bine, pana se face o crema. Adauga putin ulei si amesteca bine, ca la maioneza. Adauga sucul care rezulta din rosiile puse pe gratar, date prin razatoare. (Pe gratar, la jar, rosiile trebuie sa stea maxim 10 minute).

- 4. Taie ceapa (care a stat pe gratar maxim 5 minute), dupa cum iti place: inele sau bucati mai mari. Adauga ceapa peste salata.

- 5. Taie in patru fiecare ciuperca si adaug-o in salata.

- 6. Taie ardeii grasi in felii sau bucati si adauga-i si pe acestia in bol. Amesteca totul usor.

- 7. Adauga dressingul facut din usturoi si rosii. Adauga sare si piper si, daca mai este nevoie, ulei. Rade branza pe deasupra si serveste

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise