1 Într-un castronel, se amesteca ciupercile shiitake
cu apa fiarta. Se lasa sa stea 20 de minute sau pâna
când se moaie. Se scot ciupercile din lichid,
pastrând lichidul. Se curata cozile ciuperci lor si se
taie felii subtiri palarii le. Se scurge lichidul pastrat
printr-o sita fina sau prin filtrul de cafea si se pune
deoparte.
2 Într-o cratita mare, se Încalzesc 3 lingurite de ulei
la foc potrivit. Se adauga morcovii si usturoiul si se
prajesc 5 minute sau pâna se moaie.
3 Se adauga lintea, rosiile, sarea, chimionul,
ghimbirul, salvia, ciupercile si lichidul pus deoparte.
Se adauga 3 cani de apa si se pun la fiert. Când
dau în clocot. se face focul mic; se acopera si se
fierb 35 de minute sau pâna când lintea este
frageda.
4 Între timp, Într-o tigaie mare, se Încalzeste restul
de 1 lingurita de ulei la foc potrivit. Se adauga ceapa
si zaharul; se prajesc, amestecând des, 5 minute
sau pâna când ceapa se rumeneste usor .
În tocana, se adauga mazarea se fierbe 2 minute
sa se încalzeasca. Tocana se serveste cu ceapa
rumenita deasupra.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii