Salata de linte si rosii cu ceapa rumenita

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 cana ciuperci shiitake uscate
  • 1 cana apa fiarta
  • 4 lingurite ulei de masline
  • 3 morcovi, taiati in sferturi pe lung si apoi
  • taiati transversal felii subtiri
  • 8 catei de usturoi, taiati felii subtiri
  • 3/4 cana linte, curatata si spalata
  • 1 cana rosii taiate din conserva
  • 3/4 lingurita sare
  • 3/4 lingurita chimion macinat
  • 3/4 lingurita ghimbir macinat
  • 1/2 lingurita salvie frecata
  • 1 ceapa mare, taiata În jumatate si apoi
  • taiata felii subtiri
  • 2 lingurite zahar
  • 1 cana mazare inghetata

Mod de preparare

1 Într-un castronel, se amesteca ciupercile shiitake

cu apa fiarta. Se lasa sa stea 20 de minute sau pâna

când se moaie. Se scot ciupercile din lichid,

pastrând lichidul. Se curata cozile ciuperci lor si se

taie felii subtiri palarii le. Se scurge lichidul pastrat

printr-o sita fina sau prin filtrul de cafea si se pune

deoparte.

2 Într-o cratita mare, se Încalzesc 3 lingurite de ulei

la foc potrivit. Se adauga morcovii si usturoiul si se

prajesc 5 minute sau pâna se moaie.

3 Se adauga lintea, rosiile, sarea, chimionul,

ghimbirul, salvia, ciupercile si lichidul pus deoparte.

Se adauga 3 cani de apa si se pun la fiert. Când

dau în clocot. se face focul mic; se acopera si se

fierb 35 de minute sau pâna când lintea este

frageda.

4 Între timp, Într-o tigaie mare, se Încalzeste restul

de 1 lingurita de ulei la foc potrivit. Se adauga ceapa

si zaharul; se prajesc, amestecând des, 5 minute

sau pâna când ceapa se rumeneste usor .

În tocana, se adauga mazarea se fierbe 2 minute

sa se încalzeasca. Tocana se serveste cu ceapa

rumenita deasupra.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasca traditionala

Pasca traditionala

Pasca traditionala
Drob de miel in foietaj

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
Miel umplut

Miel umplut

Este nelipsit de pe masa noastra in ziua de Paste.

Miel umplut
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise