Salata de macaroane cu ton

Timp pregatire
20 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 4 persoane): 250 macaroane scurte,
  • sare,
  • 1 lingura de untdelemn,
  • 1/2 telina (cam 250 gr.),
  • 1 castravete,
  • 200 g masline,
  • 2 conserve de ton in ulei (a 150 g fiecare).
  • Pentru sos: 2 catei de usturoi,
  • 2 legaturi de busuioc verde,
  • 1 legatura de patrunjel,
  • 1 lingura de nuci macinate sau date pe razatoarea cea mica,
  • 5 linguri suc de lamaie,
  • 6 linguri de untdelemn,
  • piper.

Mod de preparare

Se fierb macaroanele in apa cu sare circa 10-12 minute, se scurg de apa, se amesteca cu putin untdelemn. Se curata telina si castravetele, se spala. Castravetele se taie intai pe lung in doua, apoi se taie lateral in rondele subtiri. Telina se da pe razatoarea cea mare. Separat, se scurg maslinele si tonul de ulei. Pentru sos: se curata cateii de usturoi, se dau pe razatoarea cea mica, se amesteca cu patrunjelul si busuiocul tocate marunt, nucile rase, sucul de lamaie, piperul, sase linguri de untdelemn. Se bat bine cu furculita ca sa se formeze o emulsie, apoi se amesteca cu castravetii si telina, maslinele fara samburi si tonul. Se toarna totul peste macaroanele fierte. Se gusta salata de sare, lamaie si piper.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise