Salata de mazare

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 400 de grame de pastai de mazare
  • 4 oua
  • 1 rosie
  • 40 de grame de parmezan
  • 1 lamaie
  • 150 ml de smantana lichida
  • 1 lingura cu otet
  • 1 lingura cu mustar dulce
  • sare
  • piper proaspat macinat

Mod de preparare

1. Curata atele pastailor de mazare si pune pastaile la fiert timp de 5 minute, in apa clocotita, cu putina sare, dupa care le poti introduce intr-o baie de apa foarte rece, pentru a opri fierberea. Sau, daca, sunt de la borcan, le scurgi bine si le pui de-o parte.

2. Intr-o cratita, pune otetul la fiert intr-un litru de apa. Sparge ouale, pe rand, intr-o ceasca, si, din aceasta, lasa-le sa alunece usor in cratita, imediat ce apa incepe sa clocoteasca. Dupa ce au fiert 4 minute, scoate-le cu spumiera, scurge-le si pune-le de-o parte. Cu un cutit, razuieste parmezanul in forma de solzisori si taie rosia in cubulete, indepartandu-i semintele. Apoi rade coaja de lamaie.

3. Prepara sosul: stoarce o lamaie si pune sucul obtinut intr-un bol, adaugand mustar, sare, piper si smantana, si amestecand bine compozitia pentru sos.

4. Asaza pastaile de mazare pe 4 farfurii, punand in mijloc cate un ou ochi, pregatit romaneste (dupa ce ai spart oul, lasa continutul acestuia sa alunece usor chiar la suprafata apei si asteapta sa fiarba 1-2 minute, pana cand se coaguleaza albusul, galbenusul ramanand moale). Deasupra, presara parmezan, asaza cubuletele de rosii si acopera totul cu sos. Orneaza cu cojile de lamaie. Se serveste imediat.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Reteta de tort cu blat umed de cacao si mousse de ciocolata - deliciu ciocolatos

Reteta de tort cu blat umed de cacao si mousse de ciocolata - deliciu ciocolatos

incearca reteta perfecta de tort cu blat umed de cacao si mousse de ciocolata! Un desert decadent, ideal pentru orice ocazie...

Reteta de tort cu blat umed de cacao si mousse de ciocolata - deliciu ciocolatos
Pandispan cu visine - reteta de prajitura pufoasa cu visine

Pandispan cu visine - reteta de prajitura pufoasa cu visine

Iata cum sa prepari un pandispan pufos si delicios, imbogatit cu visine aromate. O reteta simpla si rapida pentru un desert...

Pandispan cu visine - reteta de prajitura pufoasa cu visine
Cartofi wedges. Reteta simpla si rapida de cartofi la cuptor

Cartofi wedges. Reteta simpla si rapida de cartofi la cuptor

Incearca aceasta rețeta simpla si rapida de cartofi wedges la cuptor. Crocanți la exterior si moi la interior, acesti...

Cartofi wedges. Reteta simpla si rapida de cartofi la cuptor
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise