autor:

Fara foto

» » Salate

Humus reţetă

Autor: mathma (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 21 iunie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: mathma (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 21 iunie 2009

Ingrediente
400g naut, 1/2-1 lingura pasta de susan (Tahin-Tahini), 2 linguri ulei de masline, 1/2 lingurita de chimen(se poate pune si mai putin sau mai mult, dar e foarte aromat..deci dupa gust), 2-3 catei de usturoi (dupa gust in functie de cat de bine tolerati usturoiul), 1 lingurita boia iute (iarsai dupa gust..), o jumatate de cana de apa, sare, patrunjel, rozmarin, 1-2 foi dafin

Dificultate: Redusa Timp: 1h

2 voturi

Mod de preparare

Nautul se lasa la inmuiat in apa cu o seara inainte, sau dimineata daca vreti sa il preparati seara. Apoi se pune la fiert cu putin ulei de masline, putin rozmarin si foile de dafin. Este fiert atunci cand intra furculita in el sau cand il luati in mana si il puteti sfarama cu usurinta.



Cand este gata fiert, daca vreti ii puteti curata acele cojite care invelesc boabele de naut, acest pas este recomandat persoanelor care au probleme cu stomacul si se baloneaza destul de usor.



Apoi daca veti robot de bucatarie puneti nautul si il maruntiti, apoi adaugati pasta de susan, uleiul de masline, chimenul, usturoiul, boiaua, sarea, si le amestecati. Daca aceasta pasta vi se pare ca e prea groasa, adaugati si apa dupa cum vi se pare dumneavoastra.



La sfarsit dupa ce le-ati amestecat se servesc cu putin ulei de masline deasupra si patrunjelul tocat.
Daca ti-a placut reteta noastra "Humus reţetă" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Salate
Humus reţetă

Humus reţetă

Pune toate ingredientele in blender si paseaza-le pana se obtine o pasta omogena.Serveste humusul

11 voturi    6 comentarii
10 min
Retete vegetariene
Humus reţetă

Humus reţetă

Spălaţi năutul şi îl lăsaţi în apă caldă să se înmoaie 3 ore pentru a

0 voturi    0 comentarii
2h
Retete de post

Recomandari pentru tine si casa ta

Perie cu aer cald 600W

- 20 %
279.99 lei
223.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 17 iulie 2009

    Imi place la nebunie...

Dificultate

Redusa

Timp

1h

2 voturi

Ingrediente

  • 400g naut
  • 1/2-1 lingura pasta de susan (Tahin-Tahini)
  • 2 linguri ulei de masline
  • 1/2 lingurita de chimen(se poate pune si mai putin sau mai mult
  • dar e foarte aromat..deci dupa gust)
  • 2-3 catei de usturoi (dupa gust in functie de cat de bine tolerati usturoiul)
  • 1 lingurita boia iute (iarsai dupa gust..)
  • o jumatate de cana de apa
  • sare
  • patrunjel
  • rozmarin
  • 1-2 foi dafin

Raporteaza reteta

valentina ionita

valentina ionita (Chef de cuisine)

Imi place la nebunie...

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Salate

Salata alba Salata alba

Pieptul de pui se desface si se taie felii si apoi cuburi, sunca se taie cuburi mici, castravetii se taie felii subtiri si se pun intr-un

0 voturi    1 comentariu
30 min
Aperitive
Humus reţetă Humus reţetă

Nautul la conserve se mentine destul de bine, din punct de vedere al nutrientilor, existand o pierdere de maximum 15% de vitamine fata

2 voturi    2 comentarii
30 min
Retete de post
Salata orientala, reinterpretata, cu cartofi noi