autor:

Fara foto

» » Salate

Humus reţetă

Autor: mathma (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 21 iunie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: mathma (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 21 iunie 2009

Ingrediente
400g naut, 1/2-1 lingura pasta de susan (Tahin-Tahini), 2 linguri ulei de masline, 1/2 lingurita de chimen(se poate pune si mai putin sau mai mult, dar e foarte aromat..deci dupa gust), 2-3 catei de usturoi (dupa gust in functie de cat de bine tolerati usturoiul), 1 lingurita boia iute (iarsai dupa gust..), o jumatate de cana de apa, sare, patrunjel, rozmarin, 1-2 foi dafin

Dificultate: Redusa Timp: 1h

2 voturi

Mod de preparare

Nautul se lasa la inmuiat in apa cu o seara inainte, sau dimineata daca vreti sa il preparati seara. Apoi se pune la fiert cu putin ulei de masline, putin rozmarin si foile de dafin. Este fiert atunci cand intra furculita in el sau cand il luati in mana si il puteti sfarama cu usurinta.

Cand este gata fiert, daca vreti ii puteti curata acele cojite care invelesc boabele de naut, acest pas este recomandat persoanelor care au probleme cu stomacul si se baloneaza destul de usor.

Apoi daca veti robot de bucatarie puneti nautul si il maruntiti, apoi adaugati pasta de susan, uleiul de masline, chimenul, usturoiul, boiaua, sarea, si le amestecati. Daca aceasta pasta vi se pare ca e prea groasa, adaugati si apa dupa cum vi se pare dumneavoastra.

La sfarsit dupa ce le-ati amestecat se servesc cu putin ulei de masline deasupra si patrunjelul tocat.
Daca ti-a placut reteta noastra "Humus reţetă" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Salate
Humus reţetă

Humus reţetă

Prima dată pregătesc susanul (în lipsă de tahini) astfel: macin în râşniţa

12 voturi    4 comentarii
30 min
Retete vegetariene
Humus reţetă

Humus reţetă

Humus: 250g naut crud lasat cateva ore in cam de 3 ori apa in volum sa se umfle (si se umfla bine),

1 vot    0 comentarii
2h
Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 40 %
999.99 lei
599.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 17 iulie 2009

    Imi place la nebunie...

Dificultate

Redusa

Timp

1h

2 voturi

Ingrediente

  • 400g naut
  • 1/2-1 lingura pasta de susan (Tahin-Tahini)
  • 2 linguri ulei de masline
  • 1/2 lingurita de chimen(se poate pune si mai putin sau mai mult
  • dar e foarte aromat..deci dupa gust)
  • 2-3 catei de usturoi (dupa gust in functie de cat de bine tolerati usturoiul)
  • 1 lingurita boia iute (iarsai dupa gust..)
  • o jumatate de cana de apa
  • sare
  • patrunjel
  • rozmarin
  • 1-2 foi dafin

Raporteaza reteta

valentina ionita

valentina ionita (Chef de cuisine)

Imi place la nebunie...

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Salate

Salata cu avocado, rosii cherry confit  si piept de pui marinat, pe grill Salata cu avocado, rosii cherry confit si piept de pui marinat, pe grill

Pentru inceput vom spala, usca si marina pieptul de pui; il vom asezona cu un pic de sare (eu folosesc sare roz de Hymalaya sau Maldon),

0 voturi    0 comentarii
3h
Fripturi
Salata de gogonele Salata de gogonele

Rosiile si gogosarii se spala si se taie fideluta, iar morcovii se curata, se spala si se dau pe razatoarea mare. Legumele astfel

1 vot    0 comentarii
12h
Conserve si muraturi
Salata de napi cu oua de prepelita a la Diana - Mic dejun satios
Crockpot Romania Kuvings Romania Oster Romania Breville Romania Ozen Foodsaver Romania Homedics Babyliss Romania Yellowstore Inchide
Crockpot Romania Kuvings Romania Oster Romania Breville Romania Ozen Foodsaver Romania Homedics Babyliss Romania Yellowstore Inchide