autor:

Fara foto

» » Salate

Salata de orez

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 22 mai 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 22 mai 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru 4 persoane): 200 g orez cu bobul lung, , 2 linguri frunzulite de busuioc tocate marunt, , 2 linguri patrunjel verde tocat, , 6 linguri otet alb aromat, , 8 linguri ulei, , sare, , piper proaspat macinat, , 1 ceapa mica, , 1 catel de usturoi, , 4 rosii, , 1 ardei gras verde, , 1 ardei gras rosu (gogosar), , 1 castravete.

Dificultate: Redusa Timp: 20 min

2 voturi

Mod de preparare

Se fierbe orezul (conform indicatiilor de pe punga) si se lasa sa se raceasca. Se prepara sosul, amestecand verdeata cu otet, ulei, sare si piper. Se taie ceapa marunt, se preseaza usturoiul si se adauga la sosul preparat anterior. Se curata rosiile de pielita, se incorporeaza jumatate din ele in sos si se mixeaza. Ardeii curatati de seminte si nervuri se taie fasii, castravetele cubulete si se amesteca cu orezul, impreuna cu rosiile ramase. Se stropeste salata cu sos si se serveste imediat.
Daca ti-a placut reteta noastra "Salata de orez" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Salate de legume
Salata de orez cu pui, ardei si porumb

Salata de orez cu pui, ardei si porumb

Orezul se spala si se pune la fiert pentru 20 minute in apa cu sare. Cat timp fierbe orezul, taiem

1 vot    3 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
Salata de orez

Salata de orez

Pieptul de pui se pune la fiert cu sare, se spumuieste si se adauga mazarea si morcovul, iar cand

2 voturi    4 comentarii
30 min
Salate reci

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Easy Curl

- 20 %
179.99 lei
143.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

20 min

2 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 4 persoane): 200 g orez cu bobul lung
  • 2 linguri frunzulite de busuioc tocate marunt
  • 2 linguri patrunjel verde tocat
  • 6 linguri otet alb aromat
  • 8 linguri ulei
  • sare
  • piper proaspat macinat
  • 1 ceapa mica
  • 1 catel de usturoi
  • 4 rosii
  • 1 ardei gras verde
  • 1 ardei gras rosu (gogosar)
  • 1 castravete.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Salate de legume

Gogosari umpluti cu varza Gogosari umpluti cu varza

Varza verde si cea rosie, le spalati, le scuturati bine de apa. O taiati fideluta. Morcovii ii decojiti, ii dati pe razatoarea mare. Amestecati

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Conserve si muraturi
Vinete calite - baza pentru diverse preparate Vinete calite - baza pentru diverse preparate

Spalam vinetele si le dam pe razatoare. Incingem ulei intr-o oala incapatoare, adaugam vinetele, potrivim gustul de sare si le calim,

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Bucate la borcan
Salata usoara de rosioare cu ciuperci