salata de orez.

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 200 g orez cu bobul lung,
  • 2 linguri frunzulite de busuioc tocate marunt,
  • 2 linguri patrunjel verde tocat,
  • 6 linguri otet alb aromat,
  • 8 linguri ulei,
  • sare,
  • piper proaspat macinat,
  • 1 ceapa mica,
  • 1 catel de usturoi,
  • 4 rosii,
  • 1 ardei gras verde,
  • 1 ardei gras rosu (gogosar),
  • 1 castravete.

Mod de preparare

Se fierbe orezul (conform indicatiilor de pe punga) si se lasa sa se raceasca. Se prepara sosul, amestecand verdeata cu otet, ulei, sare si piper. Se taie ceapa marunt, se preseaza usturoiul si se adauga la sosul preparat anterior. Se curata rosiile de pielita, se incorporeaza jumatate din ele in sos si se mixeaza. Ardeii curatati de seminte si nervuri se taie fasii, castravetele cubulete si se amesteca cu orezul, impreuna cu rosiile ramase. Se stropeste salata cu sos si se serveste imediat.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu foi de napolitana

Prajitura cu foi de napolitana

Reteta de prajitura cu foi de napolitana. Cum prepari prajitura cu foi de napolitana reteta simpla, rapida, fara coacere.

Prajitura cu foi de napolitana
Ciorba de perisoare

Ciorba de perisoare

Ciorba de perisoare
Musaca de toamna

Musaca de toamna

Se indeparteaza cotorul la vinete, se spala, se sterg si se taie pe lung, in feliii groase de 1 cm.

Musaca de toamna
Parteneri
Desert briose cu ciocolata si ness
Bucataras.RO

Desert briose cu ciocolata si ness

Daca iubiti ciocolata, nu aveti cum sa nu iubiti si aceste briose. De fapt, daca va plac chestiile insiropate, cu creme, e...

Desert briose cu ciocolata si ness
Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Culinar.RO

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Retete dietetice

Evantai de vinete cu rosii la cuptor