Salata de orez cu brinza

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 cana orez
  • 3 cani apa
  • 1 cutie broccoli
  • 1 cutie conopida
  • 1 cutie ciuperci
  • 1 catel de usturoi
  • 250 g brinza de vaci
  • 2 cepe de apa
  • 1 borcanel smantana slaba (150-200 g)
  • 1 lingura otet balsamic
  • verdeata proaspata
  • nucsoara proaspat macinata
  • sare, piper, dupa gust
  • ulei

Mod de preparare

1.Caleste orezul in ulei incins, adauga apa si introdu vasul la cuptor, timp de 30-40 de minute.

2. Taie ceapa de apa, pestisori fini. Asaz-o intr-un bol si freaca ceapa cu mana, adaugand si un praf de sare. Adauga otetul balsamic.

3. Peste ceapa, pune broccoli, brinza, conopida si ciupercile, scurse, taiate si calite cateva minute in ulei foarte incins.

4. Adauga verdeata, sarea, piperul si nucsoara macinata proaspat.

5. Scoate orezul din cuptor si lasa-l sa se racoreasca putin. Daca este foarte legat, toarna peste el o jumatate de cana cu lapte dulce si amesteca-l usor, ca sa se desfaca, bob cu bob. Fiind fierbinte, excesul de lichid se va evapora.

6. Lasa orezul sa se racoreasca bine si adauga smantana. Amesteca usor. Combina cele doua compozitii: orezul si ceapa, ciupercile, broccoli si conopida. Se serveste rece.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Placinta cu branza proaspata de vaci

Placinta cu branza proaspata de vaci

Placinta cu branza proaspata de vaci
Tarta cu oua pentru micul dejun

Tarta cu oua pentru micul dejun

Tarta cu oua pentru micul dejun

Tarta cu oua pentru micul dejun
Salata cu paste, piept de pui si porumb

Salata cu paste, piept de pui si porumb

Se fierb pastele conform instrucțiunilor de pe ambalaj.

Salata cu paste, piept de pui si porumb
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise