Salata de parizer cu ardei

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 350 g parizer (sau salam Mortadella) taiat felii de 3 mm grosime
  • 8 frunze de salata verde
  • 3 ardei (verde
  • galben si rosu)
  • 6 rosii mici si rotunde
  • 1/2 castravete
  • 1 ceapa rosie mica
  • 1/2 legatura patrunjel verde
  • 5 linguri ulei de masline
  • 3 linguri otet aromat
  • sare
  • piper alb macinat.

Mod de preparare

Se coc ardeii, se sareaza si se lasa intr-un vas acoperit cu capac. Rosiile curatate de pielita se taie rondele, iar castravetele curatat de coaja si seminte se taie in doua (pe lung) si pe urma felii. Parizerul se taie fasii lungi de 3 cm si late de 1 cm, iar ceapa si patrunjelul se toaca marunt. Se curata ardeii copti de pielita, nervuri si seminte si se pun intr-un vas impreuna cu celelalte ingrediente. Se bate otetul cu sare (putina) si piper (mult), se incorporeaza uleiul, iar sosul astfel preparat se toarna peste legume si parizer si se amesteca bine. Salata se baga la frigider si se lasa 30 de minute sa se odihneasca. Se tapeteaza un castron cu frunzele de salata verde spalate si zvantate, se rastoarna peste ele salata scoasa din frigider si se serveste imediat.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese

Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese

Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese, un desert rapid si delicios, perfect pentru orice ocazie. Incearca reteta...

Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese
Orez cu carne de porc

Orez cu carne de porc

Reteta de orez cu carne de porc. Cum prepari acasa cea mai buna reteta de orez cu carne de porc.

Orez cu carne de porc
Gutui coapte cu sirop de vin rosu

Gutui coapte cu sirop de vin rosu

Gutui coapte cu sirop de vin rosu. Gutuile se spala bine, se taie in sferturi sau pe jumatati, in functie de preferinte si se...

Gutui coapte cu sirop de vin rosu
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise