Ingrediente
Ingrediente (pentru 4 persoane): 200 g spaghete (sau taietei subtiri), , 1 cutie cu ton (160 g), , 500 g broccoli, , 1 lamaie, , 2 cepe mici, , 1 ardei iute mic (facultativ), , 4 linguri smantana dulce, , 8 cl ulei de masline, , sare grunjoasa,, sare fina, , piper.
Dificultate: Redusa | Timp: 20 min
3 voturi
Mod de preparare
Rupeti broccoli buchetele, spalati-le si lasati-le sa se scurga.
Scurgeti tonul, puneti-l intr-un bol si zdrobiti-l cu furculita. Presarati peste el ceapa si ardeiul iute, adaugati uleiul de masline, amestecati bine si lasati-l deoparte.
Incalziti apa in doua oale mari si adaugati in fiecare cate o lingura de sare grunjoasa. Cand incepe sa clocoteasca, fierbeti - separat - spaghetele si broccoli (circa 8 minute pastele si 10 minute broccoli) si lasati-le sa se scurga.
Puneti spaghetele intr-un castron. Amestecati smantana cu zeama de lamaie, adaugati sare si piper si turnati sosul astfel obtinut peste spaghete.
Adaugati buchetelele de broccoli si tonul si 2 linguri cu ulei si amestecati.
Salata se serveste calduta.