Salata de paste reci

Timp pregatire
15 minute
Complexitate
redusa
Salata de paste reci

Ingrediente

  • (2 portii, Dressing de pesto cu busuioc)
  • Penne tricolore – 200 g
  • Stafide – 100 g
  • Busuioc – 7-8 frunze
  • Ulei de masline – 30 - 50 ml
  • Muguri de pin sau miez de seminte de floarea soarelui – 1 lingura
  • Ceapa verde – 1/2 legatura
  • Seminte de susan – 1 lingurita
  • Sare si piper alb – dupa gust

Mod de preparare

Puneti pastele in apa fiarta cu sare si fierbeti-le conform instructiunilor de pe pachet;

Scoateti-le intr-o sita, stropiti-le cu apa rece ca sa le opriti procesul de gatire si adaugati putin ulei de masline pe deasupra ca sa evitati lipirea lor;

Intr-un mojar zdrobiti busuiocul cu mugurii de pin, adaugand treptat uleiul de masline (adaugati in functie de consistenta dorita);

Taiati ceapa verde rondele;

Amestecati ceapa, stafidele si pastele intr-un bol, incoporand pesto-ul cu busuioc, semintele de susan, sarea si piperul alb;

Serviti rece !

Pofta buna !

 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii. Fii primul care comentează!

Adaugă comentariu

Gem de caise

Gem de caise

Reteta de gem de caise fara conservanti. Gem de caise reteta simpla si usor de preparat.

Gem de caise
Shakshuka

Shakshuka

Se trag la tigaie ceapa, ardeiul, rosiile si se lasa pana se inmoaie.

Shakshuka
Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Evantai de vinete cu rosii la cuptor