autor:

Fara foto

» » Salate

Salata de peste

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 03 mai 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 03 mai 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru 20 de portii): Zeama de legume - 1 tulpina de praz, , 150 g patrunjel (radacina), , 200 g telina (radacina), , 1 ceapa, , 1/2 legatura cimbru, , 1-2 foi de dafin, , 1 lingura boabe de piper alb, , 3 boabe de ienupar, , 0,7 l vin alb sec., Salata: 2 kg fileuri de peste alb, cu pielita (cod, merluciu, salau...), , 1 legatura patrunjel verde, , 1 legatura marar verde, , 1 legatura codite de ceapa verde, , 150 g castraveciori murati (din borcan), , 5 linguri otet de mere, , sare, , piper alb, , zahar, , 120 ml ulei, , 200 g maioneza, , 200 g smantana acrisoara, , 1 lamaie si eventual 100 g icre negre.

Dificultate: Redusa Timp: 25 min

5 voturi

Mod de preparare

Zeama de legume: se curata si se taie cubulete prazul, patrunjelul, telina si ceapa, se pun intr-o oala impreuna cu cimbrul, foile de dafin, boabele de piper si de ienupar, vinul si 1,5 - 2 l de apa rece, si se fierb incet, 30 de minute din clipa cand zeama incepe sa clocoteasca.
Se spala fileurile de peste cu apa rece, se taie fiecare in trei, se lasa sa dea in cateva clocote impreuna cu zeama de legume, se ia oala de pe foc si se tine - fara capac - peste noapte, undeva la rece (cu peste cu tot).
A doua zi se indeparteaza pielita de pe fileuri si carnea se rupe bucati mai mari. Patrunjelul verde se toaca marunt, mararul se taie fin, iar coditele de ceapa verde rondele. Se taie castraveciorii murati cubulete. Se bat otetul, sarea, piperul, un varf de cutit de zahar si uleiul, se incorporeaza in sosul astfel preparat castravetii si jumatate din verdeata, se amesteca sosul cu bucatelele de peste, se acopera cu un capac si se lasa compozitia sa se marineze aproximativ doua ore. Se amesteca maioneza cu smantana acrisoara si se pun la rece.
Inainte de sosirea oaspetilor, se aseaza pe un platou in straturi - peste marinat, verdeata (ramasa), sos de maioneza + smantana si eventual cateva icre negre, si se garnisesc cu felii subtiri de lamaie.
Daca ti-a placut reteta noastra "Salata de peste" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Salate cu peste
Salata de rucolla cu peste afumat

Salata de rucolla cu peste afumat

Pestelui afumat i se indeparteaza capul si incepe sa se scoata carnea de pe piele, se desfac bucati

2 voturi    2 comentarii
20 min
Salate cu peste
Salata Peste afumat MARIANA

Salata Peste afumat MARIANA

Se taie varza fideluta, se taie ceapa julien, castraveti in cubulete, se sareaza si pipereaza, pestele

5 voturi    1 comentariu
20 min
Salate cu peste

Recomandari pentru tine si casa ta

4.5L DuraCeramic Manual

- 25 %
599.99 lei
449.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

25 min

5 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 20 de portii): Zeama de legume - 1 tulpina de praz
  • 150 g patrunjel (radacina)
  • 200 g telina (radacina)
  • 1 ceapa
  • 1/2 legatura cimbru
  • 1-2 foi de dafin
  • 1 lingura boabe de piper alb
  • 3 boabe de ienupar
  • 0,7 l vin alb sec.
  • Salata: 2 kg fileuri de peste alb
  • cu pielita (cod
  • merluciu
  • salau...)
  • 1 legatura patrunjel verde
  • 1 legatura marar verde
  • 1 legatura codite de ceapa verde
  • 150 g castraveciori murati (din borcan)
  • 5 linguri otet de mere
  • sare
  • piper alb
  • zahar
  • 120 ml ulei
  • 200 g maioneza
  • 200 g smantana acrisoara
  • 1 lamaie si eventual 100 g icre negre.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Salate cu peste

Obletel de Dunare marinat in otet Obletel de Dunare marinat in otet

Obletelul se curata de solzi si li se scot intestinele, apoi se indeparteaza capul si inotatoarea de la codite, se spala in mai multe

0 voturi    0 comentarii
50 min
Conserve si muraturi
Salsa cu capsune si creveti Salsa cu capsune si creveti

Se spala legumele si se sterg cu un stergar de bucatarie. Se taie rosiile cubulete, la fel si ardeiul capia, ceapa verde taiata rondele,

0 voturi    0 comentarii
20 min
Aperitive
Salata cu ton si naut