1. Pestele se curata de intestine si solzi, se spala cu apa rece si se fierbe in apa in care s-a adaugat sare, putin otet, o ceapa, o foaie de dafin si cateva boabe de piper. Cand este gata, se da deoparte si se lasa sa se raceasca.
2. Morcovii, cartofii si mazarea se fierb separat in apa sarata. Cand sunt gata, morcovii si cartofii se taie cubulete si se dau la rece. Castravetele se curata si se taie felii sau jumatati de felii. Salata verde se desface foaie cu foaie si se spala in cat mai multe ape, ca sa se inlature orice urma de murdarie si se rupe in bucati. Rosiile se spala cu apa rece si se taie felii rotunde.
3. Dintr-un galbenus fiert tare si un galbenus crud frecate impreuna cu uleiul turnat picatura cu picatura, se prepara o maioneza care se subtiaza apoi cu zeama de lamaie
4. Dupa ce toate legumele s-au racit, se pun in salatiera pestele fiert si curatat de oase, morcovul, cartofii, mazarea, si 2/3 din maioneza. Se amesteca totul, se garniseste salata cu felii de castravete verde, felii de rosii, salata verde si maioneza ramasa, pusa cu cornetul. Se serveste imediat.
Kaiser de casa. Reteta simpla de piept de porc fiert cu coji de ceapa rosie. Un mezel natural de casa fara afumare, extrem de...
Kaiser de casa. Reteta simpla de piept de porc fiert cu coji de ceapa rosieIncearca reteta noastra de fursecuri fragede umplute cu gem: un desert simplu si delicios, perfect pentru orice ocazie. Afla...
Fursecuri fragede umplute cu gem. Reteta simpla si delicioasaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii