autor:

Vekas

» » Salate

SALATA DE PESTE

Autor: Vekas (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 07 iulie 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Vekas (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 07 iulie 2008

Ingrediente
500 g salau, nisetru sau morun,, 1 morcov, , 1 ceapa, , 2-3 cartofi,, 250 g mazare verde,, 1 castravete proaspat, , 2 rosii mari, , 1 salata verde,, 1 foaie de dafin,, cateva boabe de piper,, sare, , putin otet., , Pentru maioneza:, , 1 galbenus fiert tare,, 1 galbenus crud, , 6 linguri untdelemn,, 6 linguri zeama de lamaie,, sare

Dificultate: Redusa Timp: 15 min

1 vot

Mod de preparare

1. Pestele se curata de intestine si solzi, se spala cu apa rece si se fierbe in apa in care s-a adaugat sare, putin otet, o ceapa, o foaie de dafin si cateva boabe de piper. Cand este gata, se da deoparte si se lasa sa se raceasca.
2. Morcovii, cartofii si mazarea se fierb separat in apa sarata. Cand sunt gata, morcovii si cartofii se taie cubulete si se dau la rece. Castravetele se curata si se taie felii sau jumatati de felii. Salata verde se desface foaie cu foaie si se spala in cat mai multe ape, ca sa se inlature orice urma de murdarie si se rupe in bucati. Rosiile se spala cu apa rece si se taie felii rotunde.
3. Dintr-un galbenus fiert tare si un galbenus crud frecate impreuna cu uleiul turnat picatura cu picatura, se prepara o maioneza care se subtiaza apoi cu zeama de lamaie
4. Dupa ce toate legumele s-au racit, se pun in salatiera pestele fiert si curatat de oase, morcovul, cartofii, mazarea, si 2/3 din maioneza. Se amesteca totul, se garniseste salata cu felii de castravete verde, felii de rosii, salata verde si maioneza ramasa, pusa cu cornetul. Se serveste imediat.
Daca ti-a placut reteta noastra "SALATA DE PESTE" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Salate cu peste
Peste la cuptor si salata de ardei rosu cu ton.

Peste la cuptor si salata de ardei rosu cu ton.

Punem cuptorul la incalzit la 210 grade.Ciupercile le taiem dea lungul in fisii.Ardeiul il taien

20 voturi    15 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu peste
Salata de cartofi si peste afumat

Salata de cartofi si peste afumat

Pasul 1: Taiem cartofii in cuburi de aproximativ 2-2,5 cm. Pasul 2: Pregatim aragazul si o cratita

6 voturi    6 comentarii
45 min
Salate reci

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

15 min

1 vot

Ingrediente

  • 500 g salau
  • nisetru sau morun,
  • 1 morcov
  • 1 ceapa
  • 2-3 cartofi,
  • 250 g mazare verde,
  • 1 castravete proaspat
  • 2 rosii mari
  • 1 salata verde,
  • 1 foaie de dafin,
  • cateva boabe de piper,
  • sare
  • putin otet.
  • Pentru maioneza:
  • 1 galbenus fiert tare,
  • 1 galbenus crud
  • 6 linguri untdelemn,
  • 6 linguri zeama de lamaie,
  • sare

Raporteaza reteta

Retete
de Vekas
TORT LINZER CU CIRESE

TORT LINZER CU CIRESE

1.Se amesteca faina cu zaharul praf,untul, putina sare si galbenusul de ou.Aluatul obtinut se pune

3 voturi    4 comentarii
1h
Dulciuri diverse
BILUTE DE COCOS

BILUTE DE COCOS

1.Se pune laptele la fiert si se adauga 150g.nuca de cocos.Se ia de pe foc si se lasa la racit. 2.Se

3 voturi    5 comentarii
1h
Dulciuri diverse
STRUDEL CU VISINE

STRUDEL CU VISINE

1. Se amesteca untul cu zaharul vanilat, coaja de lamaie si putina scortisoara, pina cind amestecul

11 voturi    1 comentariu
1h
Dulciuri diverse
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Salate cu peste

Pasta de ton cu gogosari copti Pasta de ton cu gogosari copti

Desfacem conservele de ton și punem conținutul într-o sită, la scurs. Tocăm ceapa fin, la fel ardeii copți și mărarul. Într-un

0 voturi    0 comentarii
40 min
Aperitive
Obletel de Dunare marinat in otet Obletel de Dunare marinat in otet

Obletelul se curata de solzi si li se scot intestinele, apoi se indeparteaza capul si inotatoarea de la codite, se spala in mai multe

0 voturi    0 comentarii
50 min
Conserve si muraturi
Salata de peste