autor:

» » Salate

Salata de praz si cartofi

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 07 mai 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 07 mai 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru 4 portii): 500 g cartofi mai marunti, , sare, , 300 g praz, , 2 cepe, , 100 g sunca de Praga cu grasime cu tot, , 1 legatura marar, , 150 g iaurt, , 150 ml lapte, , piper proaspat macinat.

Dificultate: Redusa Timp: 20 min

0 voturi

Mod de preparare

Se spala cartofii si se fierb 15 minute in apa cu sare. Se curata prazul, se indeparteaza partile de culoare verde inchis si se taie fasii late de 2 cm. Ceapa curatata se taie marunt, iar sunca de Praga, cubulete. Se spala mararul, se zvanta si se toaca. Se prajesc cubuletele de sunca la foc mic, intr-o tigaie de teflon, se adauga ceapa si fasiile de praz si se lasa sa se caleasca pana ce devin sticloase. Cartofii se scurg, se lasa putin sa se raceasca si se curata de coaja. Cei mai mari se taie eventual in doua, iar ceilalti se lasa intregi. Se amesteca iaurtul cu laptele, se incorporeaza sarea si mararul tocat si se toarna peste cartofi. Se adauga amestecul de sunca + ceapa + praz, se lasa peste noapte sa se patrunda bine si, inainte de a servi salata, se mai gusta o data de sare si piper.
Daca ti-a placut reteta noastra "Salata de praz si cartofi" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Salate de legume
Salata cu carne pui

Salata cu carne pui

Dupa ce legumele si carnea au fiert in supa de pui se scot, se lasa sa se racoreasca si se toaca

105 voturi    19 comentarii
1h 10 min
Salate de legume
Salata dietetica

Salata dietetica

Se fierbe orezul si mazarea. Dupa ce s-au racit, se amesteca, se asezoneaza cu sare (dupa preferinta).

4 voturi    1 comentariu
30 min
Salate de legume

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu

  • marita28 (Chef de cuisine) , 25 martie 2009

    Interesant, trebuie incercat.

Dificultate

Redusa

Timp

20 min

0 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 4 portii): 500 g cartofi mai marunti
  • sare
  • 300 g praz
  • 2 cepe
  • 100 g sunca de Praga cu grasime cu tot
  • 1 legatura marar
  • 150 g iaurt
  • 150 ml lapte
  • piper proaspat macinat.

Raporteaza reteta

marita28 (Chef de cuisine)

Interesant, trebuie incercat.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Salate de legume

Ratatouille Ratatouille

Se spala, se usuca si se taie rondele de aceeasi grosime vinetele, dovleceii si 4 rosii. Se curata usturoiul si se taie feliute subtiri. Doua

8 voturi    0 comentarii
1h
Delicii sanatoase de la bloggeri
Legume delicioase cu piept de pui Legume delicioase cu piept de pui

Se spala, se curata de coaja unde este cazul si se toaca legumele in bucati mai mari. Se toaca pieptul de pui cubulete si se pune la

2 voturi    0 comentarii
1h
Delicii sanatoase de la bloggeri
Salata de fasole verde cu rosi