Se spala cartofii si se fierb 15 minute in apa cu sare. Se curata prazul, se indeparteaza partile de culoare verde inchis si se taie fasii late de 2 cm. Ceapa curatata se taie marunt, iar sunca de Praga, cubulete. Se spala mararul, se zvanta si se toaca. Se prajesc cubuletele de sunca la foc mic, intr-o tigaie de teflon, se adauga ceapa si fasiile de praz si se lasa sa se caleasca pana ce devin sticloase. Cartofii se scurg, se lasa putin sa se raceasca si se curata de coaja. Cei mai mari se taie eventual in doua, iar ceilalti se lasa intregi. Se amesteca iaurtul cu laptele, se incorporeaza sarea si mararul tocat si se toarna peste cartofi. Se adauga amestecul de sunca + ceapa + praz, se lasa peste noapte sa se patrunda bine si, inainte de a servi salata, se mai gusta o data de sare si piper.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii