Salata de pui cu ciuperci cu arome de curry

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • circa 300- 400 g maioneza, dupa gust (vezi in retetele mele!)
  • 500 g piept de pui dezosat (se poate substitui si cu carne de curcan, dar fara ligamente sau grasime)
  • 500 g ciuperci
  • 1-2 linguri curry sub forma de pulbere
  • sare dupa gust (sau o varianta de vegeta)
  • 2-3 linguri de ulei pentru uns tava
  • 3-4 castraveti acri
  • 3-4 felii gogosari in otet
  • 3-4 catei de usturoi pisat

Mod de preparare

Se prepara maioneza dupa reteta din "retetele mele", aproximativ jumatate din ingrediente. Se transeaza longitudinal pieptul de pui (pentru a se patrunde mai rapid), indepartandu-se toate zgarciurile si oscioarele. Ciupercile se spala, se sterg cu un servet curat. Se unge o tava cu ulei, se aseaza feliile de carne si ciupercile intregi. Se ung cu putin ulei (eventual se toarna in fir subtire), se pudreaza cu curry si sarea (sau vegeta). Se lasa la cuptor la circa 180 grade Celsius aproximativ 20 minute, pana se fac (dar nu trebuie sa fie rumenite!).

Se scot din cuptor, se lasa sa se racoreasca, apoi se taie cubulete, atat carnea de pui si ciupercile, cat si castraveciorii si gogosarii (scurgandu-se de lichidul in exces). Se amesteca totul cu maioneza si usturoiul pisat bine. Se sareaza si acreste dupa gust, daca mai este nevoie.

Salata poate fi servita ca atare, in castronele, sau ca umplutura in gogonele murate(golite de interior-pulpa si seminte) sau rulouri cu sunca presata taiata subtire ( eventual de pui, curcan).

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe

Pandispan cu prune si cacao - cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe. Descopera reteta perfecta pentru un desert...

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

In tuci se incinge un pic de ulei in care calim scarita taiata si costita proaspata, taiata in bucatele mai mici.

Varza noua calita in tuci
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise