Salata de pui cu dovlecei

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 500 g piept de pui;
  • 200 g paste farfalle;
  • 2 dovlecei mici;
  • 1 morcov mic;
  • 3 rosii (cca 200 g);
  • 3 linguri ulei;
  • 50 g seminte de dovleac (decojite);
  • 8 crengute busuioc;
  • sare;
  • piper.
  • Sosul:
  • 200 ml lapte batut;
  • 2 linguri pasta de ardei rosii;
  • sare;
  • piper.

Mod de preparare

1. Pastele farfalle (mici) se fierb in apa cu sare, conform indicatiilor de pe ambalaj. Se scurg, se clatesc cu apa rece si se lasa in strecuratoare, sa se scurga bine.

2. Pieptul de pui, dezosat si fara pielita, se spala si se taie fasii subtiri. Se incinge uleiul intr-o tigaie, iar fasiile de piept se prajesc aproximativ 2-3 minute.

3. Dovleceii se spala, se curata, se taie cubulete si se adauga peste carne, in tigaie.

4. Morcovul se curata, se spala, se taie cuburi foarte mici (sau se da pe razatoare) si se adauga in tigaie.

5. Amestecul de carne, dovlecei si morcovi se sareaza, se pipereaza si se prajeste 5-6 minute pe foc mic, sub capac, sa se patrunda.

6. Prepararea sosului: Intr-un castron, se pun laptele batut si pasta de ardei; se adauga sare si piper in exces. Se bate totul cu un tel.

7. In castronul cu sos se adauga pastele bine scurse, carnea, dovleceii si morcovul, toate racite, si rosiile, spalate si taiate cuburi. Se amesteca pentru omogenizare. Castronul cu salata se pune la rece o ora.

8. Semintele de dovleac se prajesc intr-o tigaie, fara grasime; se lasa la rece, apoi se zdrobesc usor.

9. Salata se serveste in boluri, ornata cu seminte de dovleac prajite si crengute de busuioc.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise